Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Iisalmen yhdistys

Iisalmi
Navigaatio päälle/pois

Lehtopöllölle helpostusta asuntopulaan

Takavuosina lehtopöllö pesi Iisalmessa Luuniemellä mutta linnun pesintä loppui siihen kun niemeen alettiin rakentamaan asuntoja. Sittemmin Ylä-Savossa on tavattu lehtopöllöjä vain satunnaisesti. Viimeisen parin vuoden aikana Iisalmen Huotarissa on majaillut lehtopöllö. Kevättalvella olemme saaneet ihastella sen kumeaa huhuilua. Pääset ihastelemaan lehtopöllön erilaisia ääniä Tarsigerin sivuilta.

Päätimme rakentaa pöllölle kunnon asunnon. Ahkerointi pöntön kimpussa kesti useita päiviä. Lopulta hieno ja kestävä pönttö valmistui ja lähdimme viemään sitä maastoon.

Pönttö osoittautui melko raskaaksi ja siksi varustauduimme tikapuilla. Arvelimme niiden helpottavan pöntön nostamista puuhun ja kiinnittämistä paikoilleen. Kun lopulta löysimme oivallisen paikan, niin ei muuta kuin tikkaat pystyyn ja kiinityspuuhiin. 

Katso alla oleva video pöntön viennistä metsään!

Toivotaan, että lehtopöllö hyväksyy pöntön ja pääsemme rengastamaan poikaset tulevina vuosina.