Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Iisalmen yhdistys

Iisalmi
Navigaatio päälle/pois

Tartu haasteeseen

Uusi vuosi on jälleen käynnistynyt. Nyt on hyvä aika tarttua BirdLife Suomen vuonna 2017 lanseeraamaan Tunnista 100 lintulajia -haasteeseen. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan henkilökohtainen haaste, jonka voi soveltaa itselleen parhaiten sopivaksi. Tarkoituksena on havaita Suomessa 100 lintulajia yhden kalenterivuoden aikana. Aloittelevalle harrastajalle 100 lajia tarjoaa mukavasti haastetta. Se ei ole kuitenkaan mahdotonta. Suomessa pesii noin 240 lajia ja kaiken kaikkiaan meillä on havaittu yli 480 lajia.

Retkien suunnittelussa ja lajilistaa kartuttaessa voi käyttää apuna lintutietopalvelu Tiiraa, josta voi nähdä, mitä lintuja on havaittu milloin missäkin. Iisalmen Luonnon Ystäväin Yhdistys järjestää yhdessä Lintuyhdistys Kuikan kanssa ohjattuja retkiä. Näistä saat lisätietoa näiltä sivuilta tammikuun lopulla.