Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Iisalmen yhdistys

Iisalmi
Navigaatio päälle/pois

Vieremän Heinäjärvelle katselulava

Vieremän kunta on rakentanut kunnan keskustan tuntumassa olevalle Heinäjärvelle upean ison katselulavan. Pyörätuolilla pääsee maantasolla olevalle tasanteelle. Samalla alueella on paranneltu ulkoilureittejä. Mikäli paikalle tulee pidempää, niin autolla pääsee aivan lavan viereen. Katso tästä lavan sijainti.

Järveä on ollut haastavaa lähestyä ja tehdä havaintoja sieltä takavuosina mutta nyt näkymät lavalta ovat hyvät.

Kuva: Jarmo Yliluoma

Järven linnut on helppo laskea varsinkin jos mukana on kaukoputki. Takavuosina järveltä on tavattu hanhia, puolisukeltajia, jopa tukkasotkakin on pesinyt siellä. Samoin kuin sinisorsa, tavi ja laulujoutsen. Muutonaikaisena tankkauspaikkana järvi toimii hyvin ja vetää puoleensa puolisukeltajia. On siis odotettavissa että havaintomäärät järveltä tulevat selvästi kasvamaan!

Kuva: Jarmo Yliluoma