Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Iisalmen yhdistys

Iisalmi
Navigaatio päälle/pois

Valkovuokkoja ehtii vielä ihailemaan

Rauhoitetulla valkovuokko alueelle Pörsänmäen Pölönmäellä kannattaa nyt käydä ihailemassa valkovuokkoja. Paras kukinta on kyllä mennyt jo ohi ,mutta katsottavaa vielä löytyy.

Kannattaa varautua saappaiden käyttöön sillä raivatulla polulla on muutamia vielä aika kosteita paikkoja.  Varsinkin heti opastaulun jälkeen ”nappaskengät” kyllä kastuvat.Polku on jonkin verran epätasainen, joten kävelysauvat tai tukihenkilö on hyvä olla mukana hieman huonommin liikkuvilla. Polulla on katkenneita ja kaatuneita oksia ja puita jonkin verran.  Todennäköisesti emme kevään aikana kerkiä talkoita pitämään, joten siistiminen jäänee syksyyn.

Alue on lehtomaista. Paljon leppää ja koivua sekä pihlajaa. Toki alueelta löytyy myös isoja haapojakin. Kiva on myös haistella tuomea ja kuunnella  kuinka hyönteiset pörisevät kukinnoissa.

Valkovuokkoajan jälkeenkin katseltavaa riittää. On tulossa mm. kielojen aika ja linnuthan ovat äänessä ja nähtävillä koko ajan. Myös linnunsilmää löytyy alueelta ja sen ulkopuolelta. Muistutan vielä että luonnonsuojelualueelta ei saa kerätä tai ottaa mitään kasveja.