Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Iisalmen yhdistys

Iisalmi
Navigaatio päälle/pois

Pöllöt äänessä

Pöllöjen soidin on käynnissä, joten tuulettomina ja sateettomina ilta- ja aamuhämärissä kannattaa käydä niitä kuuntelemassa.

Ylä-Savosta  on tulossa ehkä keskimääräistä  hieman heikompi pöllövuosi. Pöllöjen runsaus vaihtelee paljon riippuen myyräkannoista. Ylä-Savossa pöllöjen esiintyminen on ollut aika laikuittaista viime vuosina.  Nyt äänessä ovat olleet huuhkajat ja helmipöllöt. Esimerkiksi Iisalmen jätekeskuksella on parisen viikkoa kuultu aktiivista huhuilua ja onpa myös itse huuhkaja näyttäytynytkin. Huuhkajaa on kuultu Viitaalla ja Kurenpolvessa sekä Lapinlahden Mäntylahdessa. Huuhkajien määrä on kuitenkin ollut hieman laskussa, mutta se on ehkä helmipöllön ohella runsain pöllömme Ylä-Savossa.

Helmipöllöjä on kuultu  Lapinlahden Mäntylahdessa  ja Horsmanmäellä, Iisalmessa Niemisillä, Sahilla ja Ilomäellä. Viiru-ja  varpuspöllöstä ei viikon sisällä ole Ylä-Savosta havaintoja. Lähin lehtopöllö löytyy Kuopion Puijonsarvesta.

Helmipöllö naaras , jolla mahassa näkyy hautomalaikku