Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Iisalmen yhdistys

Iisalmi
Navigaatio päälle/pois

NYT LUONNOSSA

Kuva: Kai Jäderholm

Kun päivä alkaa lyhetä ja pakkaset tulevat, niin syksy on tullut. Sienisyksy on ollut heikko tähän mennessä, mutta vielä voi tarkkailla niitä. Suppilovahveroita voi hyvin poimia aina siihen asti kun lumi peittää ja ne katoavat etsijöiltä. Ja onhan sieniä joiden itiöemä kasvaa vasta pakkasten tulutua, muistaakseni ainakin hallavalmuska.

Toinen syksyinen asia on puolukan poimiminen. Kun lapsia on mukana kannattaa varoittaa, että kaikki punaisetmarjat eivät ole puolukoita. Myrkyllisiä ovat mm. oravanmarjat sekä eri kielot. Niin sienien kuin marjojenkin poiminnassa on muistettava kerätä vain niitä jotka varmuudella tunnistaa.

Kuva:  Kai Jäderholm
Kuva: Kai Jäderholm
Kuva: Jarmo Yliluoma