Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri Etelä-Pohjanmaan yhdistys

Etelä-Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Kevätkokous 27.5. ja vuoden 2022 toimintakertomus

Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistyksen kevätkokous pidettiin Suomen luonnonsuojeluliiton  Pohjanmaan piirin toimistolla. Lopuksi osallistuimme Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan Seinäjoen keskustan alueella.

Roskatempauksen tulos

Kokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin viime vuoden toimintakertomus, yhdistyksen tilit ja toiminnantarkastajien lausunto sekä myönnettiin vastuuvapaus viime vuoden hallitukselle ja tilivelvollisille. Kevään toimintaa suunniteltiin, yhdistys on mukana la 20.5. järjestettävässä lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssissa.

ETELÄ-POHJANMAAN LUONNONSUOJELUYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2022:

Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistys ry on Suomen luonnonsuojeluliitto ry:n Seinäjoella ja Ilmajoella toimiva paikallisyhdistys. Yhdistyksen tehtävänä on vapaaehtoinen luonnon- ja ympäristönsuojelutyö. Vuonna 2022 yhdistyksellä oli 212 jäsentä.

HALLITUS JA EDUSTUKSET

Toimintakaudella 2022 yhdistyksen puheenjohtajana toimi Pasi Kataja. Muut hallituksessa toimineet jäsenet olivat Hannu Tuomisto (varapj.), Laura Takala (sihteeri ja somevastaava), Taina Ranta-Maunus (somevastaava), Nelli Nenonen (kotisivuvastaava), Mikko Hakomäki, Rauno Hemminki ja Jussi Teppo.

Varajäseninä toimivat Kirsi Haapamatti (rahastonhoitaja), Elina Niemistö ja Anna Tuomisto.

Tilintarkastajina ovat toimineet Tuula Salo ja  Pirjo Korhonen.

TOIMINTA 

Vuoden aikana on pidetty sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Kevätkokous 4.5.2022 Lakeuden Etapin RE-pisteellä (6 osallistujaa) ja syyskokous 21.11.2022 Apila-kirjastossa Vuoden luontokuva 2022 -palkinnon saaneen Antti Strangin luontokuvia ihastellen (n. 40-50 osallistujaa). Hallitus on kokoontunut kerran, Seinäjoen yhteiskoululla maaliskuussa. Lisäksi hallitus on käynyt keskustelua ja tiedonvälitystä ajankohtaisista aiheista WhatsApp-ryhmässä.

Alkuvuoden 2022 toimintaa rajoitti edelleen koronapandemia, mutta huhtikuun aikana koronarajoituksia lievennettiin huomattavasti.

Helmikuu: Yhteistyössä kirjaston kanssa valtakunnallinen Luonto lainassa-viikko teemalla ilmastokriisi. Yhteistyössä Suomenselän Lintutieteellisen Yhdistyksen kanssa koskikararetki Seinäjoen maastoissa (osallistujia n. 10).

Toukokuu: Lakeuden Etapin RE-pisteen toiminnan esittely kevätkokouksen yhteydessä. Yhdistys osallistui Pikkuprovinssi-lastentapahtumaan omalla toimipisteellä (lapsia ja lapsiperheitä runsaslukuisesti) .

Kesäkuu: Palkitsimme Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksen vuoden 2022 ympäristöpalkinnolla.

Elokuu: Yhdistyksemme jäseniä osallistui Seinäjoen kaupungin ympäristötalkoisiin patoamalla Sahannevan suon metsäojituksia (osallistujia yhteensä 14).

Marraskuu: Syyskokouksen yhteydessä Antti Strangin luontokuvia (osallistujia n. 40-50).

MUU TOIMINTA 

Alajoen lintutornin viereisen ladon lattian korjaaminen on edelleen vireillä, mutta sen loppuun saattaminen on siirtynyt lattialankkujen varastamisen ja muiden ladossa tehtyjen tihutöiden takia.

Mahdollinen pankin vaihto on myös kesken.

Hannu Tuomisto on ansiokkaasti edustanut yhdistystä eri yhteyksissä.

Tarpeen tullen yhdistys on tehnyt suojelualoitteita, osallistunut ajankohtaisiin kaavahankkeisiin ja laatinut niihin liittyviä lausuntoja ja kannanottoja. Näissä aktiivisena ovat olleet yhdistyksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Yhdistys on tiedottanut toiminnastaan nettisivuillaan (https://www.sll.fi/etela-pohjanmaa/), Facebookissa (665 seuraajaa) ja Instagramissa (289 seuraajaa).