Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kirje ministerille: uusiutuvan energian ja ener­gia­te­hok­kuu­den tavoitteisiin tarvitaan korkeampaa kunnianhimoa

Suomen luonnonsuojeluliitto lähetti työ- ja elinkeinoministerille kirjeen, jossa kehotettiin Suomea nostamaan kunnianhimon tasoa nyt alkavissa neuvotteluissa uusiutuvan energian ja energiatehokkuusdirektiivin vuoden 2030 tavoitteissa.

Arvoisa ministeri,

Liian hidas siirtymä uusiutuviin, polttoon perustumattomiin, energiamuotoihin on johtanut siihen, että energiajärjestelmämme vakaus on heikentynyt ja erityisesti kohtuuhintaisen energian saanti on tulevina talvina epävarmaa. Lyhyellä aikavälillä on tärkeää turvata energiansaanti ja kriittiset toiminnot. Samanaikaisesti tarvitaan kuitenkin myös pitkän aikavälin ratkaisuja, jotta vastaavilta energiakriiseiltä vältytään jatkossa.

On tärkeää, että meneillään olevissa keskusteluissa energiatehokkuusdirektiivin ja uusiutuvan energian direktiivin päivityksestä EU:n jäsenvaltiot tukevat kunnianhimoisempia uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden tavoitteita. Tavoitetason tulee olla vähintään 20 prosentin energiansäästö ja 50 prosentin uusiutuvien energialähteiden osuuden saavuttaminen vuoteen 2030 mennessä, jota Euroopan unioni pysyy uskottavasti Pariisi sopimuksen polulla. Uusiutuvan energian edistäminen on ratkaisevan tärkeää sekä energiaturvallisuuden kannalta että ilmaston kuumeneminen rajoittamiseksi 1,5 asteeseen.

Lue koko kirje ministerille täällä

Lisätietoja

Ilmastoasiantuntija (mm. rakentamisen ilmastovaikutukset, ilmasto COP, NECP) Anna Ikonen

Jaa sosiaalisessa mediassa