Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

María Quero sai ym­pä­ris­tö­he­rä­tyk­sen kotiovellaan

”Monta pientä yritystä on yhteensä suuryritys.”

Teksti ja kuvat Jenni Hamara
Julkaistu Luonnonsuojelija-lehden Ekotekijä-palstalla 2/2022

Espanjalainen María Quero Fernández sai kirjaimellisesti ympäristöherätyksen. Markkinointia ja markkinoiden tutkimusta opiskellut nuori espanjalaisnainen asui Granadan keskustassa alueella, jonne ympäristön tilasta huolestuneilla ihmisillä oli tapana kokoontua osoittamaan mieltä.

”Kotini ulkopuolella oli aina paljon porukkaa. Erityisesti viikonloppuisin heräsin siihen, kun mieltä osoitettiin milloin jonkin alueen suojelemiseksi, milloin fossiilisista polttoaineista luopumiseksi. Mukaan oli helppo liittyä. Astuin vain ulos ovesta”, hän kertoo.

Nyt Quero työskentelee Helsingissä Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolla ja myy EKOenergiaa Espanjaan ja Latinalaiseen Amerikkaan. Tarkemmin ottaen hän selittää uusille potentiaalisille asiakkaille mitä EKOenergia on, miten yritys siitä hyötyy ja vastaa kysymyksiin.

EKOenergia on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon ympäristömerkki uusiutuvalle sähkölle, kaasulle ja lämmölle. Se on myös viestintäväline. Käyttämällä EKOenergia-logoa kuluttajat ja yritykset voivat osoittaa sitoutuneisuuttaan uusiutuvaan energiaan ja rohkaista muita toimimaan samoin.

”Ajattelen, että EKOenergia on silta viestinnän ja toiminnan välillä. Työssäni näen, kuinka pienillä teoilla on isoja vaikutuksia. Jos saamme monta pientä yritystä siirtymään EKOenergiaan, ne ovat yhteensä suuryritys. Viimeiset hetket pelastaa planeettamme ovat käsillä. Siksi herään joka aamu motivoituneena.”

Suomeen Quero päätyi Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta.

”Halusin rauhalliseen, viileään paikkaan toimistotöihin. Kun näin EKOenergia-pestin Suomessa, tiesin heti, että se on minua varten.”
Quero saapui vuodenvaihteessa ja kertoo oppineensa energiakysymyksistä enemmän kuin olisi voinut uskoa.

”Ymmärrän nyt teknisiä termejä, joista en voinut kuvitellakaan puhuvani. Olen oppinut sähkön alkuperätakuista, investoinneista, energiasiirtymästä ja Euroopan geopoliittisesta tilanteesta. Energia on politiikkaa, ja jokaisella maalla on omat intressinsä.”

Vaihda EKOenergiaan!

Oman kodin sähkövalinnoilla voit vaikuttaa siihen, millaista energiantuotantoa tuet. Vaihda EKOenergia-merkittyyn uusiutuvaan sähköön: www.ekoenergia.fi

Luonnonsuojelija-lehti on Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenetu.
Tervetuloa norppajengiin! sll.fi/liity
Lue verkkolehteä: sll.fi/luonnonsuojelija

”Luonnonsuojelija lähestyy lohduttomilta tuntuvia teemoja tavalla, joka motivoi toimimaan ja rohkaisee lannistamisen sijaan!” (lukijapalaute 2019)

Jaa sosiaalisessa mediassa