Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kulje Sibeliuksen jalanjäljissä ja talleta mukaasi luonnon tuoksut

Säveltäjä Jean Sibelius piti mukanaan rasiaa, jossa oli tuoretta sammalta. Tuoksun avulla hän pystyi siirtymään takaisin metsän rauhaan. Suomen luonnon päivänä 31.8.2019 kannustetaan suomalaisia kokoamaan oma Sibeliusboksi.

Säveltäjä Jean Sibelius tunnetaan vahvasta luontosuhteestaan. Luonto oli Jean Sibeliuksen ehkä tärkein inspiraation lähde.

Sibeliuksella oli säveltäessään ja matkustaessaan pieni rasia mukanaan. Sinne hän oli poiminut metsästä tuoretta sammalta ja neulasia. Näin hänellä oli aina taskussaan pieni rasia, jonka sisältöä nuuhkaisemalla saattoi karata kirjoituspöydän ääreltä takaisin honkien huminaan ja metsän äänimaisemaan.

Suomen luonnon päivänä 31.8.2019 innostetaan suomalaisia tekemään oma Sibeliusboksi. Rasiaan voi poimia luonnosta itselle tärkeitä tuoksuvia kukkia, marjoja tai jäkälää. Yhtä hyvin sinne voi laittaa veden silittämän kiven tai kauniin kaarnan palan – mitä vain, mikä muistuttaa itseä luonnosta silloin kun sinne ei pääse.

Sibeliusboksi on myös mukava pieni lahja ihmiselle, joka ei itse pääse helposti metsän tuoksuista nauttimaan. Rasian rakentaminen sopii myös koululuokan tai päiväkotiryhmän retkiohjelmaksi.

Ohjeita

  1. Tyhjennä ja koristele halutessasi tulitikkurasia haluamallasi tavalla.
  2. Poimi tulitikkurasiaan sinulle tärkeitä luonnon tuoksuja, kuten sammalta tai marjoja. Voit myös kerätä kauniita kiviä tai mitä vain, mikä muistuttaa sinua luonnosta. Tarvikkeita kerätessäsi muistathan jokamiehenoikeudet: esimerkiksi sammaleen keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa.
  3. Ota kuva Sibeliusboksistasi ja laita kuva someen hashtagilla #sibeliusboksi.
  4. Sibeliusboksin voi myös antaa lahjaksi sellaiselle, joka ei itse pääse helposti metsän tuoksuista nauttimaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa