Sijainti: Pääsivu / Tiedotus / Jäsenkirje

Jäsenkirje 2017 syys

Hei Espoon ympäristöyhdistyksen jäsen! Syyskuussa retkeilemme Etelä-Espoon Hannusmetsässä. Osallistumme SyysMatin markkinoille ja kunnostamme jälleen Karhusuonpuroa. Iloitsemme siitä, että Espoon Keskuspuistoon saadaan kolme uutta luonnonsuojelualuetta. Metsä kutsuu myös niitä, jotka vielä eivät ole Suomen luonnonsuojeluliiton jäseniä - tässä kuussa liittymislahjana on luontoelämys. Myös ensi vuoden toimintasuunnitelman valmistelu yhdistyksen syyskokousta varten on käynnissä - lähetä terveisesi hallitukselle.

RETKI HANNUSMETSÄÄN tiistaina12.9.2017 klo 18

Hannusmetsä eteläisen Espoon merkittäviä viheralueita. Espoon ympäristöyhdistyksen ja Hannusjärven suojeluyhdistyksen retkellä tutustutaan Hannusmetsään, Hannusjärveen sekä näiden suojeluun ja tutkimukseen. Retken vetäjänä toimii Seppo Salo.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
https://www.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/RETKI_Hannusmetsa2017


KARHUSUONPURON KUNNOSTUSTALKOOT lauantaina 16.9. klo 10-15

Laita lapio heilumaan Espoon virtavesiluonnon hyväksi! Gumbölenjoen taimenille ja nahkiaisille luodaan lisää kutupaikkoja soraistamalla. Samalla siistitään purolaaksoa keräämällä roskia. Espoon ympäristöyhdistys järjestää talkoot yhteistyössä LähiTapiolan ja Virhon kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 14.9. mennessä:
https://www.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/kunnostustalkoot-karhusuonpurolla


TULE VAPAAEHTOISEKSI SYYS-MATIN MARKKINOILLE 16.-17.9.

Espoon ympäristöyhdistys esittäytyy SyysMatin markkinoilla 2017 Espoon vanhan kirkon kupeessa. Kerromme toiminnastamme ja rohkaisemme liittymään jäseneksi. Etsimme ESPYY:n kojulle vapaaehtoisia hallituslaisten lisäksi. Kojumme on pystyssä lauantaina ja sunnuntaina, tervetuloa mukaan, joko pitempään tai  vaikka vain vähäksi aikaa tuuraamaan - kaikki apu on tervetullutta!  Jos innostuit, ota yhteys suoraan Eeva-Liisaan.

Yhteydenotot: Eeva-Liisa Laakso eeva.laakso@pp.inet.fi, puh. 0400 313135.
Lue lisää SyysMatin markkinoista (Espoon seurakunnat): http://www.espoonseurakunnat.fi/web/syysmatinmarkkinat/etusivu


ESPOON KESKUSPUISTOON KOLME UUTTA LUONNONSUOJELUALUETTA

Espoon kaupunginhallitus esittää kolmen uuden luonnonsuojelualueen perustamista omistamilleen maille Espoon Keskuspuistossa. Alueet ovat Harmaakallio, Lillträsk sekä Mössenkärr. Alueiden yhteispinta-ala on noin 72 ha. Suojeluesitys sisältää muun muassa edustavan kallioalueen, vaihtelevia kangasmetsiä, hienon luhtaisen suon sekä linnustollisesti rikkaan lammen rantaniittyineen ja -metsineen.

Lue  uutinen (Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri):
https://www.sll.fi/uusimaa/tiedotus/vantaa-espoo


METSÄ KUTSUU SINUA - kampanja: syyskuussa jäseniksi liittyville luvassa luontoelämys

Suomen luonnonsuojeluliitto tekee jatkuvasti työtä myös suomalaisen metsän ja metsälajien puolesta. Mitä enemmän meitä on, sitä tehokkaammin voimme vaikuttaa. Kutsu ystäväsi liittymään jäseneksi Suomen luonnonsuojeluliittoon (ja alueensa paikallisyhdistykseen) syyskuun aikana, niin ystäväsi saa valita liittymislahjaksi luontoelämyksen. Retkiä järjestetään viidessä eri kaupungissa ympäri Suomea, myös Espoossa.

Katso liittymislahjat ja välitä linkki kaverille (Suomen luonnonsuojeluliitto):
https://www.sll.fi/liity

ESPYYN SYYSKOKOUS keskiviikkona 8.11. klo 18-20

Onko mielessäsi luontoaiheinen retki tai vaikkapa vieraslajitalkoot, joihin haluaisit osallistua tai joita haluaisit toteuttaa ensi vuonna? Oletko kiinnostunut toimimaan ESPYY:ssä aktiivisesti? Yhdistyksen syyskokouksessa hyväksytään vuoden 2018 toimintasuunnitelma ja valitaan hallitus tulevalle vuodelle. Alamme valmistella toimintasuunnitelmaa hyvissä ajoin ja terveisiä tähän liittyen voi lähettää puheenjohtajalle.

Lisätietoa:
https://www.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/syyskokous-2017

Terveisin,

Virpi Sahi, MMM
puheenjohtaja

E s p o o n   y m p ä r i s t ö y h d i s t y s   r y
puh. 050 308 24 57
www.sll.fi/espoo
www.sll.fi/espoonkeskuspuisto

Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys - tule mukaan
www.sll.fi/liity

Ota yhteyttä

Espoon ympäristö-
yhdistys ry

Villa Apteekki
Pappilantie 5, 02770 Espoo
www.sll.fi/espoo

Muut yhteystiedot ks.
hallitus