Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Monimuotoisuutta kuntien metsiin – Metsäopas julkaistu

Piirretty kuva, jossa vihreän eri sävyjä maassa ja puissa. Metsämaisemassa näkyvissä myös lentävä lintu, puuhun kiipeävä orava sekä maan pinnalla kulkevat ihminen ja mäyrä.
Kuva ja oppaan taitto: Amanda Ainesmaa

Tule mukaan suojelemaan metsiä ja niiden monimuotoisuutta

SLL:n Uudenmaan piirin juuri julkaisema Metsäopas – Monimuotoisuutta kuntien metsiin tarjoaa tehokkaita argumentteja kuntien metsiä koskevaan keskusteluun. On tärkeää perustella päätöksentekijöille metsien yhteiskunnallisia hyötyjä, jottei hakkuutulojen tai rakennusmaan tavoittelu runno muita tavoitteita jalkoihinsa.

Kuntien ja kaupunkien metsänhoitokäytäntöjä on mahdollista muuttaa ja kaavoitukseen on mahdollista vaikuttaa. Paneutuvalla vaikuttamistyöllä saavutetaan jatkuvasti suuriakin voittoja. Vaikuttamisessa oleellista on tiedonhankinta, päätöksentekoprosessien ymmärtäminen ja niihin vaikuttaminen yhdessä.

Metsäopas – Monimuotoisuutta kuntien metsiin tarjoaa hyviä eväitä, paljon konkretiaa, vinkkejä ja tietoa metsäpolullesi – olitpa sitten vasta kurkistamassa ensimmäisten puiden välistä kuusikon hämärään tai ollut jo vuosia mukana patikoimassa kohti kestävämpää metsäpolitiikkaa.

Tervetuloa mukaan!

Löydät oppaan täältä:

Metsäopas – Monimuotoisuutta kuntien metsiin (voi katsella selaimen esikatselussa, pdf 36,5Mt)
Metsäopas – Monimuotoisuutta kuntien metsiin (tulostukseen, pdf 105Mt)

Katso myös materiaalipankkimme: Metsäopas – Monimuotoisuutta kuntien metsiin