Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Rovaniemen yhdistys

Rovaniemi
Navigaatio päälle/pois

Sieriniemen siunaus soudetaan heinäkuussa

Luonnonsuojeluliiton Rovaniemen yhdistys teki päätöksen soututapahtuman järjestämisestä kesäkuun alussa. ”Järjestelyt ovat hyvässä käynnissä nyt, kun päätös vihdoin tehtiin”, kertoo soudusta vastaava yhdistyksen puheenjohtaja Sari Hänninen. ”Muutaman kuukauden jouduimme vatvomaan asiaa, kunnes kesän tapahtumia koskevat korona-ohjeet päivittyivät.”

Joella ja pysähdyspaikoilla pystytään noudattamaan virallisia ohjeita ja määräyksiä. Ruokailut ja yöpymiset tapahtuvat pääosin ulkosalla. Talkooväki pyytää riskiryhmäläisiä harkistemaan tarkoin osallistumisensa.

Jokea on syytä yhä puolustaa. Kemijoki Oy ei ole aloittanut padon rakentamista vaikka ympäristö- ja vesitalouslupa on ollut voimassa jo yli kolme vuotta. ”Mitä kauemmin saamme paneutua hankealueen luontoarvoihin ja keräämme todisteita lajien esiintymistä, sitä vaikeampaa yhtiöllä on aloittaa tuhoaminen”, sanoo Hänninen.

Sieriniemen siunaus -soututapahtuma

Sieriniemen siunaus

Luonnonsuojelijat huomauttivat Sierilän rakennuslupa-asiassa

https://www.sll.fi/mita-me-teemme/vedet/nain-toimimme/vapaa-kemijoki/

https://www.facebook.com/events/180521020037029/