Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri

Pohjois-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Ekologi Annamari Markkola aloittaa uutena piirin puheenjohtajana tammikuussa

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piiri on valinnut syyskokouksessaan piirihallituksen uudeksi puheenjohtajaksi kasvi- ja maaperäekologi Annamari Markkolan.

Annamari on tehnyt työuransa Oulun yliopistossa ja toiminut 1970-luvun lopulta alkaen oululaisissa luonnonsuojelu- ja luontoharrastusjärjestöissä. Sekä tutkimuksessa että suojeluasioissa hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat olleet mm. metsäekologia, lajien väliset vuorovaikutukset, uhanalaiset lajit ja perinnemaisemat. Annamari on muuttanut tänä vuonna takaisin kotikyläänsä Kiihtelysvaaran Heinävaaraan.

Piirihallituksessa ovat edustettuina kaikki Pohjois-Karjalan luonnonsuojeluyhdistykset. Vuoden 2024 hallitukseen valittiin Kaija Kiiskinen Lieksan luonnonystävistä, Pekka Ylhäinen ja Hannu Parviainen Joensuun seudun luonnonystävistä, Anna Mustonen Enon luonnonystävistä, Anna-Maija Salmi ja Aarne Wahlgren Kontiolahden luonnonystävistä, Kari Antikainen ja Jenna-Marie Laine Keski-Karjalan Luonnosta, Heini Lehivuo Outokummun luonnonystävistä, Keijo Luoto Ylä-Karjalan luonnonystävistä sekä uutena Ulla Vartiainen Ilomantsin luonnonystävistä.

Huolestuttaako lähimetsäsi tulevaisuus?

Syyskokouksen yhteydessä järjestettiin myös piirin jäsenilta, jossa kuultiin Suomen luonnonsuojeluliiton kampanjakoordinaattori Annamari Värtön johdolla liiton tulevista lähiluontoteemavuosista. Työpajassa pohdittiin paikallisia keinoja edesauttaa lähimetsien suojelua ja kestävää metsän käsittelyä. Piirin ensimmäisessä jäsenillassa lokakuussa liiton toiminnanjohtaja Tapani Veistola ja puheenjohtaja Hanna Halmeenpää kävivät kertomassa ajankohtaisista asioista valtakunnan tasolla ja kuuntelemassa pohjoiskarjalaisten luontoon ja ympäristöön liittyviä huolenaiheita.