Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri

Pohjois-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Suomen luon­non­suo­je­lu­lii­ton Pohjois-Karjalan piirin toi­min­nan­joh­ta­ja­na on aloittanut Antti Saarelainen

Kuva: Jenni Kettunen

Syyskuun alussa piirin toiminnanjohtajana on aloittanut Antti Saarelainen. Lieksasta kotoisin oleva Saarelainen on työskennellyt pitkään järjestömaailmassa ja toiminut aktiivisesti erityisesti ympäristöjärjestöissä. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri Itä-Suomen yliopistosta, pääaineenaan yhteiskuntamaantiede.

Tehtävässään Saarelainen vastaa piirin ja luonnonsuojeluyhdistysten toiminnan tukemisesta ja muun muassa alueen kaavoituksen ja ympäristöön vaikuttavien hankkeiden seuraamisesta sekä niihin vaikuttamisesta. Näkemystä päätöksentekoon vaikuttamisesta hänelle tuo usean vuoden kokemus luottamushenkilönä toimimisesta sekä kuntapolitiikkaan liittyvän väitöskirjan työstäminen toiminnanjohtajan puolipäiväisen työn ohella.

“On mahtavaa päästä työskentelemään pohjoiskarjalaisen luonnon puolesta. Pohjois-Karjalassa on paljon asioita, joihin luonnonsuojelijoiden tulee vaikuttaa: esimerkiksi Kolin kansallispuiston alueen kehittämisessä on syytä entistä paremmin huomioida luontoarvot ja metsämaakunnan metsien tilassa on monilta osin paljon parannettavaa. Toivon pääseväni myös entistä enemmän retkeilemään Pohjois-Karjalan metsiin ja järville.”, Saarelainen kommentoi tulevien vuosien näkökulmia.

“Me ollaan tosi iloisia, kun saadaan Antti mukaan luonnonsuojeluliiton työhön maakunnassa. Antin asiantuntemus täydentää erinomaisesti piirihallituksen osaamista ja Antti onkin jo ottanut esimerkiksi Palokin voimalaitoksen ja Pohjois-Karjalalle merkittävän vaelluskala-asian työpöydälle. Kannustan yhdistyksiä ja jäseniä olemaan Anttiin yhteydessä tukea vaativissa luonnonsuojelukysymyksissä.”, piirin puheenjohtaja Anna Mustonen kommentoi Saarelaisen rekrytointia.

Saarelainen aloitti tehtävässään 1.9.2023