Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Pirkanmaan karhunkaatoluvat jäihin

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on elokuun 19. päivänä välipäätöksellään kieltänyt Pirkanmaalle myönnettyjen karhun kannanhoidollisten poikkeuslupien toimeenpanon, kunnes ympäristöjärjestöjen tekemät valitukset on ratkaistu. Karhunmetsästysaika alkaa koko maassa tänään 20. päivä elokuuta.

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri valitti paikallisyhdistysten kanssa yhteensä kolmen karhun kannanhoidollisesta poikkeusluvasta, sillä kannanhoidollisia lupia tulee myöntää vain vahvan karhukannan alueelle. Pirkanmaalla karhukanta ei ole vahva ja vakiintunut, vaan alue kuuluu kasvavan karhukannan alueeseen. 

Mänttä-Vilppula-Ruovesi-Virrat alueelle on myönnetty kaksi ja Längelmäveden yhteislupa-alueelle Oriveden-Juupajoen seudulle yksi kannanhoidollinen poikkeuslupa. Hallinto-oikeus ratkaisee lupavalitukset myöhemmin erikseen.

“Jos karhut olisi saanut ampua tuomioistuinkäsittelyn aikana, kansalaisten perustuslaillisiin ympäristöoikeuksiin kuuluva muutoksenhakuoikeus menettäisi käytännössä merkityksensä. Muutoksenhaut ovat viranomaisten toiminnan laillisuusvalvontaa. Päätöksistä saa Suomessa valittaa vain jos ne ovat lainvastaisia. Tässä ei ole kyse metsästyksen vastustamisesta sinänsä, vaan lupien tason parantamisesta. Se on erityisen tärkeää heikon karhukannan alueella”, Luonnonsuojeluliiton ympäristöpäällikkö Tapani Veistola toteaa.

 

Lisätietoja: kts. aiempi tiedote valituksista 

 

Pirkanmaalla 20.8.2021 

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ry

Kuva: Zdenek Machacek/Unsplash