Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Paimion seudun yhdistys

Paimion seutu
Navigaatio päälle/pois

Vuosi 2020 (+2 videota!)

Hyvin erikoinen vuosi lähenee loppuaan. Kaiken kaaoksen ja sisällä istumisen sietämättömyyden keskellä voidaan todeta, että retkeily lähiluonnossa on lisääntynyt ja kitaroiden myynti on huipussaan.

Muuta positiivista on, että PSYY onnistui toteuttamaan perinnemaisematalkoot (vastuullisesti) kuten ennenkin. Työt saatiin tehtyä ja elämän edellytykset säilyvät erikoiselle lajistollemme. Virin sanoin: kiitos kaikille Askalankosken leiriläisille! Ja tervehdys kaikille siellä käyneille – juuri teitäkin varten maisemaa pidetään vuosittain yllä! Ja liian harvoin nykyään saa raataa näin: ympärillä on ainutkertainen maisema ja työkavereina luonnonystäviä.

Kahdesta jäsenyyskohteestamme kuuluu myös hyvää. Paimion Luontopolku sai aivan äskettäin uudet opastaulut vanhoihin kehyksiin. Päätekijät ovat myös PSYY:n tärkeitä auttajia: taulujen asun ovat suunnitelleet Johanna Marttila sekä kuvaajat Leena & Jari Virtanen ja Pekka Salmi. Parantolan metsät -yhdistys sai aikaan metsän pelastaneiden nimet kertovan kunniataulun. Hienoa, että sielläkin PSYY näkyy, muiden joukossa.

Aatonaaton kynttiläkävely, eli 23.12, kolmen yhdistyksen voimin toteutettu metsäkävely, ON PERUTTU. Koittakaamme siis nauttia vaikeissa oloissa saavutetuista asioista ja yritetään kynttiläkävelyä uudestaan ensi vuonna.

Jos tulee tylsää joululomalla/karanteenissa/työpäivän aikana (!!), tässä hieman perinnemaisematunnelmia kesältä. Linkit vievät YouTubeen.

Perinnemaisema – Miksi perinnemaisemia hoidetaan?

Perinnemaiseman kasvit

 

T. Markus, tiedottaja