Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Paimion seudun yhdistys

Paimion seutu
Navigaatio päälle/pois

Paimion seudun ym­pä­ris­töyh­dis­tys

Paimion ympäristöyhdistys ry kuuluu Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiirin ja siten samalla myös Suomen luonnonsuojeluliittoon.

Lue lisää toiminnastamme Paikallisluonto

Kuva: J.Tolonen

Pitkäjänteistä ympäristönhoitotyötä

Paimion seudun ympäristöyhdistyksen tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan ympäristön ja luonnonsuojelua sekä vaalia kulttuuriperinteitä.

Paimion seudun ympäristöyhdistys on tehnyt töitä Paimionjokilaakson Askalankosken perinnemaiseman ylläpitämiseksi jo vuodesta 1993 lähtien. Jatkuvalla hoidolla ylläpidetään vaateliasta ketolajistoa ja vaalitaan kulttuurihistoriallisesti arvokasta maisemaa. Jokakesäisen talkooleirillä niitetään perinnemaisemia ja ylläpidetään Askalankosken ympäristöä muun muassa korjaamalla riukuaitoja ja huolehtimalla ketotalon kunnosta.

Talkooleirin lisäksi yhdistys talkoilee Askalankoskella säännöllisesti ja kesäjaksolla alueella on myös lampaita laiduntamassa.

Yhdistyksen tukikohta on satavuotias Askalankosken ketotalo. Ketotalo on avoinna kesäsunnuntaisin ja toimii
näyttelytilana ja kahvilana kasviopastauluineen. Ketotalo löytyy Askalankosken voimalaitoksen läheltä, osoitteesta Voimalantie 116, Paimio. Parkkipaikka on korkean voimalarakennuksen edessä, siitä Ketotalolle on matkaa riippusillan yli vain 100 m.

Yhdistys löytyy myös Facebookista.

Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri

Paimion seudun ympäristöyhdistys ry

  • [email]
  • 040 592 3908

Ajankohtaista

Lampaita, kesäkukkia ja Yllätysten retkireitti

Askalankosken kesä alkaa sunnuntaina 12.6. klo 12 – ja viime kesää runsaampana. Paimion seudun ympäristöyhdistys haluaa näin edistää lähiretkeilyä. Riukuaitauksessa on välivuoden jälkeen taas lampaita, ja myös Ketotalon kamarissa on perinteiseen tapaan näyttely.

Lue lisää

Terveisiä lintukävelyltä

PSYYn lintukävely Askalankosken maisemissa toteutui lauantaina 28.5. Sopivan kokoisella porukalla lintujen tarkkailu sujui mukavasti. Noin kolmekymmentä lajia havaittiin, muun muassa aina piristävä punavarpunen. Satakielet olivat tietenkin äänessä, kuten toukokuun lopulla tuollaisessa…

Lue lisää

Lintukävely 28.5.2022

Kevät on kiireistä. Muistetaan kuitenkin välillä käydä katsomassa lintuja, se rauhoittaa mieltä ja muistuttaa siitä, mikä on oikeasti tärkeää. PSYYn Askalankoskella tapahtuva lintukävely toteutuu toukokuun viimeisenä lauantaina, eli 28.5.

Lue lisää