Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Paimion seudun yhdistys

Paimion seutu
Navigaatio päälle/pois

Paimion seudun ym­pä­ris­töyh­dis­tys

Paimion ympäristöyhdistys ry kuuluu Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiirin ja siten samalla myös Suomen luonnonsuojeluliittoon.

Lue lisää toiminnastamme Paikallisluonto

Kuva: J.Tolonen

Pitkäjänteistä ympäristönhoitotyötä

Paimion seudun ympäristöyhdistyksen tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan ympäristön ja luonnonsuojelua sekä vaalia kulttuuriperinteitä.

Paimion seudun ympäristöyhdistys on tehnyt töitä Paimionjokilaakson Askalankosken perinnemaiseman ylläpitämiseksi jo vuodesta 1993 lähtien. Jatkuvalla hoidolla ylläpidetään vaateliasta ketolajistoa ja vaalitaan kulttuurihistoriallisesti arvokasta maisemaa. Jokakesäisen talkooleirillä niitetään perinnemaisemia ja ylläpidetään Askalankosken ympäristöä muun muassa korjaamalla riukuaitoja ja huolehtimalla ketotalon kunnosta.

Talkooleirin lisäksi yhdistys talkoilee Askalankoskella säännöllisesti ja kesäjaksolla alueella on myös lampaita laiduntamassa.

Yhdistyksen tukikohta on satavuotias Askalankosken ketotalo. Ketotalo on avoinna kesäsunnuntaisin ja toimii
näyttelytilana ja kahvilana kasviopastauluineen. Ketotalo löytyy Askalankosken voimalaitoksen läheltä, osoitteesta Voimalantie 116, Paimio. Parkkipaikka on korkean voimalarakennuksen edessä, siitä Ketotalolle on matkaa riippusillan yli vain 100 m.

Yhdistys löytyy myös Facebookista.

Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri

Paimion seudun ympäristöyhdistys ry

  • [email]
  • 040 592 3908

Ajankohtaista

Valokuvaesitys + yhdistyksen kokous 14.12

Järjestämme Paimion kirjastossa keskiviikkona 14.12 klo 18 valokuvaesityksen Askalankosken satumaisema – perinneaarre säilyy talkoillen. Olemme keränneet kuvia maisemasta, kasveista, leiritöistä ja tunnelmista. Näette mitä on tehty ja pääsette nauttimaan jatkuvuuden tunteesta.…

Lue lisää

WWF Suomi 50 vuotta. Onneksi olkoon!

Maailmanlaajuisen ympäristöjärjestö WWFn suomalainen organisaatio, eli WWF Suomi, täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Jäsenemme ja entinen sihteerimme Marjukka Kulmala vei PSYYn tervehdyksen WWF Suomen 50-vuotisjuhliin.

Lue lisää

Vuoden 2022 Tulileiri koettu

PSYY järjesti tapansa mukaan lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Tulileirin Askalankosken perinnemaisema-alueella. Siistimme alueen ja poltimme lauantai-iltana ylimääräiset heinät. Talo ja alue siistittiin talvea varten. Kiitos kaikille osallistuneille! Toivottavasti nähdään…

Lue lisää