Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Paimion seudun yhdistys

Paimion seutu
Navigaatio päälle/pois

Paimion seudun ym­pä­ris­töyh­dis­tys

Paimion ympäristöyhdistys ry kuuluu Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiirin ja siten samalla myös Suomen luonnonsuojeluliittoon.

Lue lisää toiminnastamme Paikallisluonto

Kuva: J.Tolonen

Pitkäjänteistä ympäristönhoitotyötä

Paimion seudun ympäristöyhdistyksen tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan ympäristön ja luonnonsuojelua sekä vaalia kulttuuriperinteitä.

Paimion seudun ympäristöyhdistys on tehnyt töitä Paimionjokilaakson Askalankosken perinnemaiseman ylläpitämiseksi jo vuodesta 1993 lähtien. Jatkuvalla hoidolla ylläpidetään vaateliasta ketolajistoa ja vaalitaan kulttuurihistoriallisesti arvokasta maisemaa. Jokakesäisen talkooleirillä niitetään perinnemaisemia ja ylläpidetään Askalankosken ympäristöä muun muassa korjaamalla riukuaitoja ja huolehtimalla ketotalon kunnosta.

Talkooleirin lisäksi yhdistys talkoilee Askalankoskella säännöllisesti ja kesäjaksolla alueella on myös lampaita laiduntamassa.

Yhdistyksen tukikohta on satavuotias Askalankosken ketotalo. Ketotalo on avoinna kesäsunnuntaisin ja toimii
näyttelytilana ja kahvilana kasviopastauluineen. Ketotalo löytyy Askalankosken voimalaitoksen läheltä, osoitteesta Voimalantie 116, Paimio. Parkkipaikka on korkean voimalarakennuksen edessä, siitä Ketotalolle on matkaa riippusillan yli vain 100 m.

Yhdistys löytyy myös Facebookista.

Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri

Paimion seudun ympäristöyhdistys ry

  • [email]
  • 040 592 3908

Ajankohtaista

Lintukävely 29.5!

Alkuvuosi oli pitkä ja täynnä rajoituksia. Nyt on hyvä puhdistaa hiukan mieltä katsomalla lintuja. Askalankosken lintukävely toteutetaan toukokuun viimeisenä lauantaina, eli 29.5.

Lue lisää

Vuosi 2020 (+2 videota!)

Hyvin erikoinen vuosi lähenee loppuaan. Kaiken kaaoksen ja sisällä istumisen sietämättömyyden keskellä voidaan todeta, että retkeily lähiluonnossa on lisääntynyt ja kitaroiden myynti on huipussaan.

Lue lisää

HEINÄSEIPÄITÄ

Pyöriikö sinulla ylimääräisiä heinäseipäitä nurkissa? OTAMME VASTAAN HEINÄSEIPÄITÄ, ihan alkuperäiseen käyttötarkoitukseen. Jos sinulla siis on heinäseipäitä ja voit lahjoittaa ne, ota yhteyttä Rauno Tuomikoskeen, rane.haggfors@gmail.com, 040 592 3908

Lue lisää