Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Paimion seudun yhdistys

Paimion seutu
Navigaatio päälle/pois

Paimion seudun ym­pä­ris­töyh­dis­tys

Paimion ympäristöyhdistys ry kuuluu Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiirin ja siten samalla myös Suomen luonnonsuojeluliittoon.

Lue lisää toiminnastamme Paikallisluonto

Kuva: J.Tolonen

Pitkäjänteistä ympäristönhoitotyötä

Paimion seudun ympäristöyhdistyksen tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan ympäristön ja luonnonsuojelua sekä vaalia kulttuuriperinteitä.

Paimion seudun ympäristöyhdistys on tehnyt töitä Paimionjokilaakson Askalankosken perinnemaiseman ylläpitämiseksi jo vuodesta 1993 lähtien. Jatkuvalla hoidolla ylläpidetään vaateliasta ketolajistoa ja vaalitaan kulttuurihistoriallisesti arvokasta maisemaa. Jokakesäisen talkooleirillä niitetään perinnemaisemia ja ylläpidetään Askalankosken ympäristöä muun muassa korjaamalla riukuaitoja ja huolehtimalla ketotalon kunnosta.

Talkooleirin lisäksi yhdistys talkoilee Askalankoskella säännöllisesti ja kesäjaksolla alueella on myös lampaita laiduntamassa.

Yhdistyksen tukikohta on satavuotias Askalankosken ketotalo. Ketotalo on avoinna kesäsunnuntaisin ja toimii
näyttelytilana ja kahvilana kasviopastauluineen. Ketotalo löytyy Askalankosken voimalaitoksen läheltä, osoitteesta Voimalantie 116, Paimio. Parkkipaikka on korkean voimalarakennuksen edessä, siitä Ketotalolle on matkaa riippusillan yli vain 100 m.

Yhdistys löytyy myös Facebookista.

Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri

Paimion seudun ympäristöyhdistys ry

  • [email]

Ajankohtaista

Kesä 2023

Vuosi alkaa olemaan pulkassa ja on aika tarkastella mitä kivaa tänä vuonna, erityisesti kesällä, on saatu aikaan yhdessä.

Lue lisää

PÖLLÖRETKELLÄ huomenna tilaa!

Huhuu! PÖLLÖRETKELLE huomenna, eli maanantaina 3.4, mahtuu vielä! Retkellä kuljetaan monessa liemessä keitetyn lajintutijan Rauno Tuomikosken ohjauksessa ja kuunnellaan pöllöjä. Mukaan mahtuu vielä. Ilmoittautumiset Rauno Tuomikoskelle, 040 592 3908. Lähtö on Paimion Nesteen parkkipaikalta, todennäköisesti klo 20:30. Tarkka aika ilmoitetaan lähempänä.

Lue lisää

KEVÄTKOKOUS + ESITYS JÄTEHUOLLOSTA 29.3 Paimion kirjasto

Keskiviikkona 29.3. klo 18 PSYY ry:n kevätkokous + esitys jätehuollosta ja kierrätyksestä, paikkana Paimion kirjasto, lukusali. Yhdistyksemme vieraana on Solja Nurmi Lounais-Suomen jätehuollosta. Esityksen aiheena on erityisesti Paimiossa viime aikoina ajankohtainen ja ylpeyttä herättänyt tekstiilikierrätys. Esityksen jälkeen, klo 19, pidetään yhdistyksen kevätkokous. Kaikki ovat tervetulleita!

Lue lisää