Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Paimion seudun yhdistys

Paimion seutu
Navigaatio päälle/pois

Paimion seudun ym­pä­ris­töyh­dis­tyk­sen jäsenkirje 1/2019

Askalankosken ketotalo toimii yhdistyksen tukikohtana

Paimion seudun ympäristöyhdistys ry                                                                     JÄSENKIRJE     1 / 2019

Rauno Tuomikoski, rane.haggfors@gmail.com, 040 592 3908

siht. Viri Teppo-Pärnä, viri.teppo-parna@kolumbus.fi, 050 528 067

Nettisivut, Facebook:  Janne Tolonen, jjm.tolonen@gmail.com  

Viesti lähtee keskeltä kesää, tulee perille takatalvena?

Ilmasto jaksaa hämmästyttää. Lämmöstä nauttimisen keskellä mieleen hiipii outoja ajatuksia: miten kaikki entinen ja varma onkin muuttunut poikkeusolojen sarjaksi. Yhä suurempi joukko alkaa miettiä omia arkivalintojaan ja kauaskantoisia ratkaisujaan. Mutta samalla meillä on oikeus elää tässä hetkessä, tutkia ympäröivää luontoa ja ihailla sitä yhdessä ystävien ja jälkeläisten kanssa.  Täytyy vain hyväksyä se, että meidän aikuisten kevätiloon sekoittuu nyt häivähdys murheen harmaata… Teitä tervehtii Viri, joka listaa tähän perään tulevat tapahtumat:

Ajatuksia herättävä lintuilta Iskun talolla tiistaina 7.5.2019 klo 18.30

Osoite: Seuratie 3, Paimio.

Dosentti Timo Vuorisalo, mediastakin tuttu piikkiöläinen ympäristöbiologi, tarttuu Paimion kevätillassa ajankohtaiseen aiheeseen, lajien vähenemiseen. Illan otsikko on ”Västäräkistäkin vähäsen – lintujen uhanalaisuus Suomessa”. Tervetuloa kaikki kiinnostuneet ja huolestuneet! Tilaisuus on kaikille avoin, joten kerro siitä kiinnostuneille tuttavillesikin! Iskun talon osoite: Seuratie 3, Paimion keskusta, Ala-Vista.

Netistä napattua: Suomen lajien Punainen lista 2019 on julkaistu, Suomen lajien uhanalaisuus on arvioitu nyt viidettä kertaa. Arviointi on toteutettu asiantuntijatyöryhmissä noin 180 asiantuntijan voimin. Mittavan työn tuloksena on syntynyt Suomen lajien Punainen kirja, joka sisältää arvion lähes 22 500 lajin uhanalaisuudesta ja tulevaisuuden näkymistä. Arvioinnin mukaan joka yhdeksäs Suomen kaikista arvioiduista lajeista on uhanalainen.

Virallinen tiedote: Yhdistyksen kevätkokous pidetään ohjelmaosuuden jälkeen noin klo 19.30. Sääntömääräiset asiat. Tervetuloa! Hallitus. – Vihje: kokouksessa pääsee tutustumaan yhdistyskuvioihin ja esittämään ideoita!

Linturetki Askalankoskella lauantaina 25.5.2019 klo 7

Voit liittyä Ketotalon lähistöllä liikkuvaan porukkaan myöhemminkin aamulla. Vetäjä: pj. Rane, vannoutunut lintumies. Hyvä tilaisuus aloittelijallekin päästä kiinni asiaan. Opi kuuntelemaan liverrysten viestiä, harjaannu kiikarien käyttäjäksi! Tarkkaile myös Kunnallislehden yhdistyspalstaa.

Kesäkauden avajaiset Askalankosken Ketotalolla sunnuntaina 2.6.2019 klo 12–15

Näyttelykamarin valokuvissa ennakoidaan jo ensi vuoden luontoteemaa, vesiluontoa. Kuvaajina ovat Kamerakerhon kokeneet luontokuvaajat Leena ja Jari Virtanen ja Pekka Salmi sekä vesiasiantuntija, hallituksemme jäsen ja tiedottajamme Janne Tolonen. – Ketokahvilankin avajaiset. Lampaat silloin jo toivon mukaan aitauksessa!

Näyttely ja kahvila 2.6. lähtien sunnuntaisin klo 12–15 (ei juhannuksena), viimeinen päivä su 11.8. Kahvilanpidon perusjoukkona on hallitus, mutta lisää voimia olisi mukava saada. – Luonnonkukan päivänä su 16.6. tutustutaan näyttelyn aiheeseen liittyen kalmojuureen – jokiuomassa kasvavaan, idästä muinoin tuotuun hajustekasviin.

Askalankosken heinäkuinen Ketoleiri tiistaista sunnuntaihin 9.14.7.2019

Tule mukaan hoitamaan arvokasta perinnealuetta! Niittämisen lisäksi töitä joka makuun.  Vetäjä: pj. Rane, kokkina Laura Kurkilahti. Ilmoittautumiset: viri.teppo-parna@kolumbus.fi. Leirille voi tulla myös päiväksi pariksi, jos koko aika ei järjesty. Tutustut ketokaunokkiin ja tummatulikukkaan. Sauna- ja ruokapalkka!

Eikä tässä vielä kaikki…

  • Perinteinen Elokuun runoilta Ketotalolla, runojen pariin vievät lausujat Marjatta Järvinen ja Merja Huovinen.
  • Askalankosken Tulileiri la–su 5.–10.2019 – mitä todennäköisimmin, mutta seuraa silti yhdistyspalstaa!

Lataa kirje PDF-tiedostona tästä: Jäsenkirje 1/2019