Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Paimion seudun yhdistys

Paimion seutu
Navigaatio päälle/pois

Pai­mion­jo­ki­laak­son pe­rin­ne­mai­se­ma­lei­ri Askalankoskella 9.7.– 14.7.2019!

Ilmoittaudu heinäkuun perinnemaisemaleirille nyt!

Ketoleiri Paimionjokilaakson Askalankoskella ti 9.7.– su 14.7.2019!

Paimion seudun ympäristöyhdistys järjestää heinäkuussa perinteisen Ketoleirin Askalakosken perinnemaisemissa. Leirillä hoidetaan Paimionjokilaakson arvokasta perinnemaisemaa niittämällä ja kunnostamalla Ketotalon ympäristöä. Töinä muun muassa niittoa, haravointia ja riukuaidan tekoa. Leiri aloitetaan tiistaina klo 10 lipun nostolla.  Leiri on kaikille avoin.

Paimion seudun ympäristöyhdistys on leireillyt Paimionjokilaakson perinnemaiseman ylläpitämiseksi jo vuodesta 1993 lähtien. Askalankosken alue on osa Paimionjokilaakson Natura 2000 -aluetta. Paimionjokilaakso on myös valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta. Jatkuvalla hoidolla ylläpidetään vaateliasta ketolajistoa ja vaalitaan kulttuurihistoriallisesti merkittävää maisemaa.

Töiden lomassa on hieno mahdollisuus tutustua alueen monimuotoiseen luontoon ja sen kiintoisiin lajeihin. Jokilaakson monilajinen linnusto, perinnebiotooppien harvinaiset kasvilajit ja pitkään hoidettu perinnemaisema tarjoavat vaikuttavia luontoelämyksiä!

Miten leirille? – tulee mukaan tekemään arvokasta työtä!

Leirille voi osallistua koko viikoksi (ti-su), päiväksi tai tulla vaan hetkeksi tutustumaan toimintaan. Töistä vastaa leirinjohtaja Rauno Tuomikoski ja ruoasta leirikokki. Majoitus omissa teltoissa tai Ketotalon yläkerrassa (lattiamajoitus). Pölyt ja liat huuhdotaan maauimalan saunalla. Mukaan yöpymisvarustus sekä työtä pelkäämätön ja säät huomioon ottava vaatetus. Ruokailuvälineet löytyvät Ketotalolta.

Askalankosken Ketotalo Paimionjoen rannalla toimii leirin tukikohtana. Ketotalo löytyy Askalankosken voimalaitoksen läheltä, osoitteesta Voimalantie 116, Paimio. Parkkipaikka on korkean voimalarakennuksen edessä, siitä Ketotalolle on matkaa riippusillan yli vain 100 m. Julkisilla kulkuneuvoilla busseilla pääsee Paimioon Helsingin ja Turun suunnasta moottoritien pysäkille (Nesteen huoltoasema).  Huom. vaikka Ketotalo sijaitsee Paimionjoen länsirannalla, alueelle pääsee vain itäpuolelta, Voimalantietä pitkin, siis Tarvasjoentien suunnasta.  Karttapalvelut voivat ehdottaa muutakin!

Ilmoittautuminen

Ruokailun järjestämiseksi pyydämme ilmoittautumisia. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka pitkään aiot viipyä leirillä, tarvitsetko kuljetusta bussipysäkiltä ja mahdollinen erityisruokavalio. Muista myös peruuttaa ilmoittautumisesi jos olet estynyt. Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Viri Teppo Pärnä, yhdistyksen sihteeri   p. 050 528 0670
viri.teppo-parna(a)kolumbus.fi

Rauno Tuomikoski, yhdistyksen puheenjohtaja p. 040 592 3908

rane.haggfors(a)gmail.com