Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Virtavesiä suojelevat purotalkkarit

Vantaan purotalkkarit työssään

Vantaa on kunnostautunut virtavesien kunnostamisessa ja järjestänyt purotalkkaritoimintaa jo viitenä kesänä. Talkkarit mm. kunnostavat virtavesiä, huoltavat vaelluskalojen kutualueita, poistavat vaellusesteitä ja torjuvat haitallisia vieraslajeja.

Sotien jälkeinen jälleenrakennuksen aalto on jättänyt jälkensä lähes kaikkialle Suomen virtavesiin. Onneksi Nurmijärven lähellä virtaavia Vantaan puroja on ryhdytty kunnostamaan. Urakkaa riittää kuitenkin vuosiksi eteenpäin. Lue lisää Suomen luonnonsuojeluliiton blogista.

Purot ja norot tulevat myös yhdistyksemme työssä esiin aina silloin tällöin, mm. lausuntojen antamisen yhteydessä. Näissä aiemmissa kirjoituksistamme olemme ottaneet kantaa virtavesien säilyttämiseen:

Teksti: Tuula Sjöstedt