Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Nurmijärven Luonto ry

Yhdistyksemme on perustettu vuonna 1983. Tavoitteenamme on monimuotoisen luonnon, elinkelpoisen ympäristön ja kulttuuriperinnön suojeleminen sekä luontoarvojen vaaliminen Nurmijärvellä. Yhdistyksessämme on jäseniä noin 200.

Lue lisää toiminnastamme Paikallisluonto

Kuva: Jouko Vuoristo

Periaatteenamme kestävä kehitys

Yhdistyksemme edistää luonnonsuojelutyötä mm. talkoiden, aloitteiden tai kannanottojen muodossa. Muita toimintamuotoja ovat luontoretkien ja -tapahtumien järjestäminen sekä tiedon jakaminen. Otamme toiminnassamme huomioon myös lapset ja perheet.

Tavoitteenamme on monimuotoisen luonnon, elinkelpoisen ympäristön ja kulttuuriperinnön suojeleminen sekä luontoarvojen vaaliminen Nurmijärvellä. Järjestämme erityisesti kevät- ja syyskokoustemme yhteydessä luontoiltoja, joihin kutsutaan kiinnostavia ja ajankohtaisia alustajia. Teemme yhteistyötä luonto- ja ympäristöasioissa Nurmijärven museon, kyläyhdistysten ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Yhdistyksemme lahjoittaa vuosittain Luonnonperintö-säätiölle Metsänkummi-lahjoituksen.

Seuraamme luonnon ja ympäristön näkökulmasta kaavoitukseen liittyviä asioita, joissa meillä on mahdollisuus saada Uudenmaan luonnonsuojelupiiriin tärkeää asiantuntijatukea. Tiedotamme retkistä, tapahtumista ja muusta toiminnastamme verkko- ja facebook-sivuillamme ja Nurmijärven Uutisissa. Yhdistyksellä on myös oma Instagram-tili ja Youtube-kanava.

Nurmijärven Luonnolla on käytössään myös oma erillinen sivusto  www.nurmijarvenluonto.fi. Erilliseltä sivustolta voit löytää enemmän tietoa aikaisemmista tapahtumista.

Seuraa Nurmijärven Luontoa somessa:        Facebook       Instagram       YouTube

Hallituksen jäsenet
Nurmijärven Luonto ry:n säännöt

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri

Nurmijärven Luonto ry

  • [email]

Ajankohtaista

Miten lahjapaperi lajitellaan?

Joulun aikaan syntyy roskia, joiden lajittelu ei kuulu arkipäivään. Mihin kuuluvat kynttilänjämät tai tuikkukynttilöiden alumiinikuoret? Entä miten kierrätetään lahjapaperit? WWF:n vinkit auttavat lajittelemaan joulun ajan roskat oikein.

Lue lisää

Selen Raiskilan polku luonnonsuojelijaksi

Suomen luonnonsuojeluliiton verkkosivuilla on tarina uusiin haasteisiin siirtyneen puhenjohtajamme Selen Raiskilan polusta luonnonsuojelijaksi. ”Luonnonsuojeluliitossa toimiminen eri tasoilla on avartanut näkemystäni vapaaehtoistoiminnasta ja luonnon puolustamisesta. Toivotan…

Lue lisää

Soramontusta luontonähtävyydeksi

Rudus Oy ja Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry ovat hoitaneet yhteistyössä Hyvinkään Suomiehen ”soramonttua” neljänä vuonna. Luonnonhoidon toteutuksesta on vastannut Uudenmaan piirin Ketosirkka-hanke, joka työllistää työttömiä luonnonhoitajiksi. Alue on…

Lue lisää

Nurmijärven Luonnon syyskokous 13.11.2018

Syyskokous pidettiin alkaen klo 18:00 Nurmijärven kunnanviraston valtuustosalissa. Tilaisuuden aluksi Kalle Raiskila kertoi tuulihaukan pesäkameraprojektin kokemuksista viime kesältä. Nurmijärven Luonnon väistyvä puheenjohtaja Selen Raiskila luovutti yhdistyksen pitkäaikaiselle…

Lue lisää