Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Jäsenkirje

© Margareta Sundell / valonaalloilla.blogspot.com

Tervehdys Nurmijärven Luonnosta!

Kesä on täällä tuossa tuokiossa ja tuo helpotuksia koronarajoituksiin. Pian voimme taas kokoontua yhdessä nauttimaan luonnosta ja tekemään hyviä asioita luonnon puolesta. Kevätkokous jäi rajoitusten vuoksi pitämättä, mutta koronasta huolimatta yhdistys on seurannut aktiivisesti luonto- ja ympäristöasioita, ottanut kantaa lausuntoihin ja suunnitellut oman toimintansa kehittämistä.

Tammikuussa 2021 toteutimme jäsenkyselyn, jonka tuloksia hyödynnämme yhdistyksen toiminnan kehittämisessä. Humanistisen ammattikorkeakoulun opinnäytetyönä tehdyn kyselyn tulosten tiivistelmän voit lukea yhdistyksen verkkosivuilla ja sieltä löytyy linkki myös koko opinnäytetyöhön.

Olemme olleet aktiivisesti edistämässä uusien luonnonsuojelualueiden perustamista Nurmijärvelle. Työ on tuottanut tulosta: uusina luonnonsuojelualueina on kuntaamme perustettu suoluonnon kannalta merkittävä Klaukkalan Isosuo, Petkelsuo Hyvinkään ja Nurmijärven rajalla Rauhalassa, Kaanaan vanhan metsän suojelualue Palojoella ja Kuppinummen suojelualue Nukarilla sekä Kiljavan luonnonsuojelualueet. Lue lisää artikkelista Uudellemaalle uusia suojelualueita

Olemme myös auttaneet kuntaa saamaan rahallista tukea lähiluontomme vahvistamiseen. Kunta haki esityksestämme Isosuon luontopolun rakentamiseen Leader-rahoitusta Ely-keskukselta. Tukea saatiin, ja luontopolun rakentaminen voidaan aloittaa jo tämän vuoden aikana. Lue lisää artikkelista Isosuon luontopolulle ELY-rahaa

Kesän toimintamme käynnistyy kesäkuun 20. päivä, jolloin vietämme Luonnonkukkien päivää Aleksin Kiven kodin pihassa Palojoella. Myöhemmin kesällä järjestämme samassa paikassa perinteiset niittotalkoot. Suunnitteilla on myös suosittu kesäillan kävely, vieraslajien torjuntaa ja syksyllä sieniretki. Niittotalkoisiin ja vieraslajien torjuntaan tarvitsemme talkooväkeä, joten jos näistä jompikumpi on lähellä sydäntäsi, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Tiedossa on myös pienimuotoinen siirtourakka. Nurmijärven pääkirjastossa alkaa syksyllä remontti, ja yhdistyksen ylläpitämä luontonurkka materiaaleineen siirretään pois remontin alta. Seuraavan vuoden ajan luontonurkka löytyy uudesta paikasta, jonka paljastamme pian verkkosivuillamme.

Olemme ilolla huomanneet, miten innokkaita luonnon tarkkailijoita jäsenistöstämme löytyy. Kannustamme sinuakin tarkkailemaan luonto- ja retkipolkujen kuntoa, laatimaan kuvauksia luontokohteista tai kertomaan luontohavainnoistasi Nurmijärven Luonnon havaintopäiväkirjassa Facebookissa.

Ja sitten yksi tärkeä ilmoitus: jäsenkirjeet lähetetään jatkossa ainoastaan sähköpostitse. Jos siis sait tämän kirjeen postilaatikkoosi, niin ilmoitathan ajantasaisen sähköpostiosoitteesi meille osoitteeseen: info@nurmijarvenluonto.fi .

Toivotamme myös ideat ja lisäkädet lämpimästi tervetulleiksi tapahtumien ja retkien suunnitteluun ja järjestämiseen. Ota yhteyttä ja kerro, mitä sinä haluaisit tehdä Nurmijärven luonnon puolesta.

Aurinkoisin terveisin

Nurmijärven Luonto ry:n hallitus

Elina, Jouko, Keijo, Leena, Minna ja Tuula