Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Vieraslajit ja VieKas -hanke

VieKas LIFE on Suomen suurin ja kunnianhimoisin haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden levittämiseen keskittyvä hanke. Lue vieraslajeista ja VieKas LIFE -hankkeesta Luonnonsuojelija lehdestä ja Nurmijärven Uutisista.

Haitalliset vieraslajit aiheuttavat vahinkoa luonnolle, terveydelle ja taloudelle, ja vaikutukset tulevat kasvamaan ilmaston lämmetessä. Yhteistyökumppaneina ovat Martat, Luonto-Liitto, Luonnonvarakeskus (Luke), Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS sekä Jyväskylän ja Riihimäen kaupungit. Hankkeen päärahoittajana (60 %) toimii EU:n LIFE-ohjelma. VieKas LIFE -hankkeen esittely

Tietoa Vieraslajeista saat verkossa olevasta Vieraslajiportaalista. Portaalissa voit myös ilmoittaa vieraslajihavainnoistasi. Nurmijärven kunta ottaa mielellään vastaan tietoja kunnan mailla havaituista jättiputkikasvustoista ja samalla kunta tarjoaa yksityisille neuvonta-apua vieraslajien hävittämiseen. Asiassa voi olla yhteydessä Tarmo Tuomolaan sähköpostilla tarmo.tuomola@nurmijarvi.fi tai puhelimitse 040 317 4287.