Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Syys­ko­kous­kuu­lu­mi­sia

Kokousväki keskustelemassa syyskokouksen asioista. Kuva Kirsi Taattola

Yhdistyksemme syyskokous pidettiin 17.11 Nilsiän virastotalolla. Kokoukseen saattoi tulla mukaan joko paikan päälle tai netin kautta. Kokouksen 14 osallistujasta neljä osallistui siihen etänä.Kokouksen pöytäkirjan, ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion löydät klikkamalla tästä . Kokousasiapaperit löytyvät heti sivun alusta.

Yhdistyksemme puheenjohtaja vaihtui. Kari Arolan tilalle kokous valitse nuoremman polven edustajan Sami Rissasen. Samalla olemme tyytyväisiä sukupolven vaihtumisesta, mikä tuo aina  mukanaan uusia raikkaita tuulia. Uutena edustajana johtokuntaan tuli valittua Hanna Parviainen Rautavaaralta. On hyvä, että rautavaaralaisen jäsenen myötä yhteydet Rautavaaran suuntaan tulevat paremmin huomioitua Yrityksistä huolimatta omaa yhdistystä Rautavaaralle ei ole onnistuttu perustamaan. Koko johtokunnan kokoonpano käy ilmi kokouspöytäkirjasta.

Syyskokouksessa vieraanamme netin välityksellä oli Noora Kaunisto. Noora on evoluutiobiologi ja asuu Helsingissä. Hän on vahvasti työssään keskittynyt eläinten tunnemaailmaa ja älykkyyttä koskeviin kysymyksiin, mikä tuli vahvasti esille Nooran esitystä kuunnellessamme. Noora puhui eläinten kognitiivisesta toiminnasta käyttäen esimerkkeinä monia eri eläinlajeja. Ihmisen ja muiden nisäkkäiden  aivorakenteet monilta osin muistuttavat toisiaan ja henkisissä kyvyissä on paljon samankaltaisuutta. Perustunteet  – pelko, aggressio, ilo, suru – ovat tuttuja nisäkkäille. Ihminen on tahtonut aina väheksyä muiden eläinlajien kykyä opittuun ja muistiin perustuvaan toimintaan, mutta tutkimusten edetessä ja syvetessä erot ihmisen ja muiden eläinten välillä kaiken aikaa kapenevat. Nooran kotisivuilta https://m.facebook.com/rattusrotta/  löydät lisää tietoa asiasta.

17.11 syyskokouksemme osanottajia seuraamassa Noora Kauniston etäluentoa valkokankaalta. Kuva Kirsti Taattola

 

Kiitos kaikille kokouksessa mukana olleille. Kuluva vuosi alkaa kääntyä loppua kohden, samoin yhdistyksemme tämän vuoden toiminta. Mutta vielä yhdistys kutsuu kaikki jäseniään yhteiseen pikkujoulun viettoon pe 10.12 klo 15 ravintola Pöllin kabinettiin. Mukaan on kutsuttu myös nilsiäläisiä nuoria. Tapahtumaan pitäisi ilmoittautua viikkoa etukäteen eli pe 3.12 mennessä sihteerille. Ravintola edellyttää tätä tarjoilun vuoksi. Yhdistys nimittäin tarjoaa kaikille mukaan tulijoille joulupuuron ja torttukahvit. TERVETULOA! Luvassa myös pientä ohjelmaa ja iloista yhdessäoloa.