Towards Sustainable Coexistence of Seals and Humans (CoExist) on Kaakkois-Suomen ja Venäjän välinen saimaan- ja laatokannorppiin liittyvä hanke. Suomen luonnonsuojeluliiton tärkeimmät roolit hankkeessa ovat norppa-aiheinen ympäristökasvatus, valistus ja tiedotus, kalastukseen liittyvien konfliktien lieventäminen sekä kestävän turismin pelisääntöjen luominen Saimaalla.

Towards Sustainable Coexistence of Seals and Humans (CoExist) Tavoitteena kestävä
yhteiselo

Towards Sustainable Coexistence of Seals and Humans (CoExist) -hankkeen tavoitteena on edistää järvinorppiin kohdistuvaa tutkimusyhteistyötä ja tiedonvälitystä eri sidosryhmille rajan molemmin puolin. Hankkeessa tutkitaan järvinorppien käyttäytymistä sekä edistetään ihmisten ja hylkeiden yhteiseloa kouluttamisen ja tiedonvaihdon kautta.

Suomen luonnonsuojeluliiton toimenpiteet hankkeessa

1. Norppa-aiheinen ympäristökasvatus, valistus ja tiedotus (päävastuualue)

2. Kalastukseen liittyvien konfliktien lieventäminen

3. Kestävän turismin pelisääntöjen luominen Saimaalla

Lisätietoja

Hanke kuuluu Kaakkois-Suomi–Venäjä CBC 2014–2020 -ohjelmaan, jota rahoittavat Euroopan Unioni, Venäjän Federaatio ja Suomen Tasavalta. Hankkeen kustannusarvio on noin 870 000 €, josta CBC-rahoituksen osuus on noin 690 000 €.

Hankkeessa ovat yhteistyössä Itä-Suomen yliopisto (päätoteuttaja), Suomen luonnonsuojeluliitto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja pietarilainen Biologists for Nature Conservation.

Hankkeen toteuttamisaika on 1.4.2019–31.3.2022.

Yhteystiedot

Suomen luonnonsuojeluliitto ry

Kaarina Tiainen
hankekoordinaattori
+358 50 530 3270
kaarina.tiainen(a)sll.fi

Jannika Paananen
ympäristökasvattaja (äitiysvapaalla)
+358 40 528 0785
jannika.paananen(a)sll.fi

Sanna Leppänen
ympäristökasvattaja
+358 40 528 0785
sanna.leppanen(a)sll.fi


CoExist Facebookissa


CoExist Twitterissä

Yhteistyökumppanit

Saimaannorppa

Saimaannorppa on maailman uhanalaisin hylje. Niitä ei elä missään muualla kuin Suomen Saimaalla, ja ne ovat välittömässä vaarassa kuolla sukupuuttoon. Toimimalla nyt voimme vielä pelastaa sympaattisen hylkeemme!

Lue lisää

Ympäristökasvatus

Ympäristökasvatus on osa Luonnonsuojeluliiton tekemää suojelutyötä. Luonnonsuojeluliiton norppatunnit ovat suosittuja kouluissa ja päiväkodeissa. Oppitunneilla tutustutaan saimaannorpan elämään ja suojeluun.

Lue lisää