Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Kirkkonummen yhdistys

Kirkkonummi
Navigaatio päälle/pois

Kirkkonummen ym­pä­ris­töyh­dis­tys 40 vuotta luonnon puolella

Kuva: Laura Räsänen

40 vuotta kirkkonummelaisen luonnon puolella

KYY täytti 40 vuotta 23.4.2020. Lue lyhyt katsaus historiaan.  Kirkkonummelaisen luonnon juhlaa ja KYY:n 41-vuotis synnttäreitä on tarkoitus juhlia 17.4.2021 koronaturvallisesti. Nyt yhdistys juhlii nyt töitä tehden. Syntymäpäiväviikolla on ajankohtaiseksi noussut Veikkolanpuron hakkuut, joista saimme torjuntavoiton. SLLn Uudenmaan piirin vireillepanon hylkäminen ELY:ssä luonnonsuojelulain suojaamien lajien mahdollisesta hävittämisuhasta on nyt käsittelyssä Helsingin hallinto-oikeudessa. 6.7.2020 on annettu vastaselitys.

Kaipaatko välillä vieraammille poluille?

Ympäristöyhdistyksen listaltalta erityisen arvokkaista Kirkkonummen metsäsuunnitelmaan liittyvistä alueista löytyy varmasti monelle uusia metsäretkikohteita. Voi olla, että osa näistä ei ole vielä ruuhkaantunut, vaikka kaikki kunnan metsiä ovatkin.

Vuoteen 2021 siirretty koronapandemian takia

  • KYY 4o-vuotta juhlat ovat pitämättä ja päätetty siirtää pidettäviksi, kun koronatilanne taas sallii toistemme tapaamisen.
  • Porkkalan lintuviikko 17-23.5.2021 .
  • Aki Janatuinen kertoo Kirkkonummen pienvesiselvityksistä
  • Pyritään järjestämään retkiä, kunhan kokoontumiselle ei ole esteitä.

Kirkkonummen ympäristöyhdistys

Kirkkonummen ympäristöyhdistys ry, KYY, Kyrkslätts miljöförening rf, on Suomen luonnonsuojeluliiton ja Natur och Miljön paikallisyhdistys.

KYY toimii aktiivisesti Kirkkonummen luonnon, ympäristön ja kuntalaisten hyvän luontosuhteen puolesta. Keinoina kannanotot, lausunnot ja neuvottelut sekä erilaiset retket, vierailevien tähtien pitämät esitykset sekä tapahtumat.

Om du som svenskspråkig vill ansluta dig till föreningen via den svenskspråkiga riksorganisationen Natur och Miljö, kan du anmäla dig via dessa hemsidor Natur och miljö.

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri

Kirkkonummen ympäristöyhdistys ry

  • [email]
  • 050 4389795

Ajankohtaista

Lausunto Bjönsinmäen asemakaavaehdotuksesta

KYY katsoo, että paikka palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien lähellä on erinomainen korkealle kerrostalorakentamiselle. Alueen rakennustehokkuus voisi olla korkeampikin, mutta Furugårdin kulttuuriympäristön suojelu asettaa rajoituksensa myös sen lähialueelle, kaavassa tämä on ratkaistu tyydyttävästi.

Lue lisää