Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Inkoon-Siuntion yhdistys

Inkoo-Siuntio
Navigaatio päälle/pois

Concerto natural nocturno – Yölaulajien konsertti Siuntiossa

”Oksiston kätköissä eli satakieli. Se lauloi niin lumoavasti, että köyhä kalastajakin keskeytti työnsä ja kuunteli hievahtamatta, kun yöllä verkkoja nostaessaan kuuli sen äänen. Kaikista maailman maista tuli matkustavaisia keisarin palatsiin. He ihailivat linnaa, puistoa ja kukkia. Mutta kun he kuulivat satakielen laulavan, he sanoivat: Se on kyllä kaikkein ihanin! ” Lainaus on H.C.Andersenin sadusta Satakieli.

Näin kesän alussa laulavat linnut aamusta iltaan ja jopa yöhön saakka. Tuttuja pihapiirin lintuja kuulemme pitkin päivää. Mutta jotkut, aivan tietyt linnut laulavat erityisesti öisin. Illan hämärässä lintuja ei niinkään näe, vaikka kuulee laulun. Kauniit huilusävelet ja hiljaiset siritykset kantautuvat korviimme varsinkin veden äärellä, kun päivän hälinä ja työn äänet ovat tauonneet.

Mitä lintuja nuo öiset hämäränhyssyn laulajat ovat? Ota aikaa ja tule kanssamme kuuntelemaan lintuja Siuntioon Tjusträskin rannalle.

Oppaanamme on lintuharrastaja Esa Aaltonen, joka herkällä nuottikorvallaan tunnistaa linnun kuin linnun. Kuuntelemme, nautimme lintujen konsertista ja opimme tunnistamaan laulajia. Monet niistä, kuten satakielikin, ovat ulkomuodoltaan hyvin vaatimattomia ja väritykseltään maastoon sopeutuvia.

Pukeutuminen sään mukaan – ja lisäksi hyttysvaroitus. Ota mukaan myös hiukan evästä ja juotavaa, sillä öisen konsertin aikana lintutornissa voi nauttia iltapalaa.

Retki on maksuton eikä edellytä ennakkoilmoittautumista.
Tervetuloa mukaan!