Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri

Etelä-Häme
Navigaatio päälle/pois

Jäsenkirje, maaliskuu 2021

Keväinen tervehdys Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiristä!

Tämä on Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin jäsenkirje, jonka saavat kaikki piirin alueella asuvat, sähköpostiosoitteensa ilmoittaneet jäsenet. Jäsenkirjeessä on tietoa ja maistiaisia luonnonsuojelupiirin kevään ja kesän toiminnasta sekä vapaaehtoistoiminnan osallistumismahdollisuuksista.

Sisältö:

– Piiritoiminnan kuulumisia

– Osallistu lehdentekoon

– Perheleiri 18.-20.6.

– Wanted: someavustajia

– Teemapäivät ja tapahtumat

– Yhteystiedot

Piiritoiminnan kuulumisia

Etelä-Hämeen toiminta jatkuu koronapandemian varjossa. Toisaalta se kannustaa myös kehittelemään uusia toimintamuotoja. Helmikuun lopussa pidettiin suuren suosion saanut webinaari Evon tiedekansallispuistohankkeesta. Webinaaria seurasi netin kautta yhteensä 84 kuulijaa ja se keräsi tuoreeltaan paljon kiitosta sekä toiveita uusista webinaareista. Piirin vaikuttamistyö keskittyy keväällä erityisesti Evoon.

Kattojärjestömme Suomen luonnonsuojeluliiton Vapauta virrat-kampanja käynnistyi maaliskuun alussa. Kampanjan tavoitteena on nostaa esiin Suomen virtavesien tilaa ja parantaa sitä. Piirin alueella etenkin pienvoimalat ja muut patorakenteet sekä metsätalous ja maankäytön muutokset uhkaavat virtavesiä. Virtavedet ovat myös elämyksellisiä retkikohteita. Kampanjan teema antaakin eväitä monenlaiseen vaikuttamis-, retkeily- ja talkootoimintaan. Millaista virtavesiaiheista aktiviteettia sinä toivoisit tänä vuonna?

Vaikutamme lisäksi tuttuun tapaan kaavoitusasioissa, työryhmissä ja sanomalehtien mielipidepalstoilla. Tavoitteena on kehittää piirin viestintää tänä vuonna. Siksi tässäkin jäsenkirjeessä on paljon viestintäaiheisia juttuja!

kuva: Markku Karvonen

Osallistu lehdentekoon

Keväällä 2021 julkaisemme Luonnonsuojelija-lehden välissä oman Etelä-Hämeen piiriliitteen, joka jaetaan jokaiselle piirimme jäsenelle. Liitelehden teemoja ovat mm. Evon kansallispuisto ja hämäläiset retkikohteet ja se ilmestyy 24.5. Toivomme nyt liitteeseen tervehdyksiä ja kuvia jäseniltämme!

Lehteen ovat tervetulleita:

– lyhyet tekstit otsikolla ”Muisto Evolta” tai ”Suosikkiretkipaikka Hämeessä” Sopiva pituus n.150-200 merkkiä. Tekstiin voi liittää myös kuvan!

– Hyvälaatuiset valokuvat luontohavainnoista, retkiltä tai muista luontotouhuista. Liitä halutessasi mukaan lyhyt saateteksti (mitä kuvassa tapahtuu) sekä kuvaajan nimi.

– Perheen pienimpien piirrokset ja tarinat otsikolla ”Lempiasiani luonnossa”

Lähetä materiaalit 30.4. mennessä sähköpostitse osoitteeseen etela-hame(at)sll.fi. Kirjoita viestin otsikoksi Piiriliite. Lähetä kuva-ja tekstitiedostot erillisinä tiedostoina. Merkitse selkeästi kirjoittaja ja kuvissa valokuvaajan nimi.

Perheleiri 18.-20.6.

Luonnonsuojelupiiri järjestää perheleirin Sysmän Vintturissa 18.-20.6.2021. Metsäteemaisella perheleirillä tutustutaan suomalaiseen metsään ja sen merkitykseen maapallon ja ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Luvassa on retkeilyä, metsätietoa ja mukavaa yhdessäoloa perheen kanssa.

Osallistujat saavat täysylläpidon telttamajoituksella, leiriohjelman ja vakuutuksen. Ruokamaksu aikuiselta SLL:n jäseneltä 30e, lapselta (7-18v.) 15e ja alle 7v. ilmainen. Leiri-ilmoittautuminen aukeaa 1.4. piirin tapahtumakalenterin kautta. Lue lisää  tapahtumakalenterista.

Kuva: Jukka Ruuhijärvi

Wanted: someavustajia

Luonnonsuojelupiiri kaipailee vapaaehtoisia päivittäjiä Facebook-sivulleen sekä sisällöntuottajia Instagramiin.

Facebookin päivittämisapu voi olla julkaisujen tekemistä tai muiden tekemien julkaisujen jakamista, kommentointia tai tykkäämistä Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin profiilin kautta.

Piirin Instagramiin tarvitaan viikottain laadukkaita kuvia niin luonnosta kuin järjestötoiminnastakin. Someavustajana tuottaisit julkaisuja ja storyja piirin Instatilille.

Entä kiinnostaako Twitter? Aluesihteeri ei ole sinne vielä uskaltanut, mutta paikka olisi auki halukkaalle twiittaajalle!

Jos jokin tehtävistä alkoi kiinnostaa sinua, ota rohkeasti yhteyttä aluesihteeriin!

Piirin somekanavia varten voi myös lähettää sähköpostitse kuvia ja tekstejä julkaistavaksi ilman sen suurempia avustajanvastuita. Kaikenlaisia luontoaiheisia kuvia ja viestejä otetaan vastaan!

Viestintä on vaikuttamista!

Teemapäiviä ja tapahtumia

– 27.3. Earth Hour klo 20.30-21.30. Maailmanlaajuinen tapahtuma puolustaa luontoa ja ilmastoa. Sammuta valot tunniksi ja tee lupaus yhteiselle planeetallemme.

– 22.5. Luonnon monimuotoisuuden päivä. Luonnonsuojelupiiri kannustaa tutustumaan lähimonimuotoisuuteen ja tekemään retken omaa kotia lähimmälle luonnonsuojelualueelle. Tietoja suojelualueista löytää mm. kuntien karttapalveluista.

– 20.6. Luonnonkukkien päivä, teemalajina keltakurjenmiekka. Lähde rantaretkelle ja bongaa upea kurjenmiekka vedenrajasta.

-28.8. Suomen luonnon päivä. Vietä Suomen luonnon juhlapäivää liputtamalla ja syömällä mustikkapiirakkaa

– Ajantasaiset tapahtumatiedot piirin alueelta löytyvät tapahtumakalenterista!

Yhteystiedot

Piiritoimistolla viesteihin vastaa aluesihteeri Ina Rosberg

p. 050 5768953

etela-hame@sll.fi

Hallituksen kokoonpano 2021

Puheenjohtaja Petri Honkanen

Varapuheenjohtaja Johanna Sahila

Jäsenet: Erkki Strömberg, Timo Oksanen, Seija Karevaara, Allan Metsähuone ja Matti Laurila

Varajäsenet: Oskari Härmä, Juha Kamppila, Markku Karvonen, Markku Lehtinen ja Sirpa Rautiainen.

kuva: Markku Karvonen