Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri

Etelä-Häme
Navigaatio päälle/pois

Järjestämme perheleirin Päijänteen rannalla, Sysmän Vintturin vuoriseudulla 18.-20.6.2021.

Perheleiri pidetään yhteistyössä Päijänteen luonnonperintösäätiön (PLUPS) kanssa. Leiri on osa Lahden ympäristöpääkaupunki 2021-ohjelmaa.

Metsäteemaisella perheleirillä tutustutaan suomalaiseen metsään ja sen merkitykseen maapallon ja ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Luvassa on  retkeilyä, metsätietoa ja mukavaa yhdessäoloa perheen kanssa. Perheleirillä osallistujille ei ole ikärajaa, vaan koko perhe pääsee samalle luontoleirille. Isovanhemmat, kummit, kaimat ja kaverit ovat myös tervetulleita!

Osallistujat saavat täysylläpidon telttamajoituksella, leiriohjelman ja vakuutuksen. Majoituspaikkoja on myös sisällä. Leiripaikkana toimii Vintturin majatalo ja ruokahuollosta vastaa Yhden lehmän navetan pubi. Leirillä tarjotaan lähi- ja luomuruokaa allergiat ja erityisruokavaliot huomioiden.

Hinnat
Ruokamaksu aikuiselta SLL:n jäseneltä 30e, lapselta (7-18v.) 15e ja alle 7v. ilmainen. Riittää, että yksikin ilmoittautuneista perheenjäsenistä on SLL:n tai Luonto-Liiton jäsen. Ei-jäseniltä hinnat ovat aikuiselta 70e, lapselta 35e (7-18v) ja alle 7v. 12,5e.

Ilmoittautuminen
Leiri-ilmoittautuminen aukeaa tämän sivun kautta 1.4. ja päättyy 31.5. Leirille otetaan maksimissaan 60 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kun ilmoittautuminen on rekisteröity, saat siitä vahvistuksen sähköpostiisi. Leirin infokirje ja lasku lähetetään sähköpostitse viimeistään kolme viikkoa ennen leirin alkua.

Leirin alustava ohjelma

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Leiri alkaa perjantaina 18.6. Leiripaikalle voi saapua klo 16 alkaen. Illan ohjelmassa on leiripaikkaan tutustuminen, majoittuminen, päivällinen, sauna ja vapaaehtoinen iltaretki Jalaanvuorelle.

Lauantaina 19.6. luvassa on työpajoja, metsäaiheinen lastenretki, pitkä iltapäivävaellus Kammiovuorelle sekä illalla rastipolku, sauna ja muurikkalettuja.

Sunnuntaina 20.6. pidetään leiriolympialaiset ja loppujuhla, pakataan ja siivotaan ja valmistaudutaan kotiinlähtöön. Leiri päättyy klo 14. Paluumatkalla halukkaat pääsevät opastetusti vielä tutustumaan Sysmän Päijätsalon kansallispuistoon.

Leirille ei ole yhteiskuljetusta, vaan paikalle tullaan omalla kyydillä. Välimatkaa leiripaikan ja retkikohteiden välillä on, joten retkilläkin voi olla oma auto tarpeen.

Koronahuomatutus: Leirille osallistutaan omalla vastuulla. Leiri järjestetään pääosin ulkotiloissa ja hyvästä hygieniasta huolehtien. Emme kuitenkaan voi taata, ettei leirillä voisi sairastua koronaan. Mikäli kuulut riskiryhmään tai olet säännöllisesti tekemisissä riskiryhmäläisten kanssa, emme suosittele osallistumista leirille.

Mitä mukaan:
– perheen oma teltta
– makuupussit ja makuualustat (huomioi makuupussin mukavuusraja, alkukesällä yöt voivat olla hyisen kylmiä)
– sään mukaiset, käytännölliset ja mukavat vaatteet (alkukesä voi olla kylmä!)
– sadevaatteet ja kumisaappaat
– alusvaatteita, riittävästi varavaatteita
– mukavat, maastossa liikkumiseen sopivat kengät
– hattu, lippis tai huivi
– juomapullo
– aurinkorasva, hyttyskarkote, omat pesuaineet, hammasharja ja -tahna
– vauvojen ja taaperoiden omat ruuat
– halutessasi luonnonharrastuvälineitä: kiikarit, luonto-oppaita, luuppi, haavi
– halutessasi: pihapelejä, soittimia, unilelu

Jätä turha elektroniikka ja vimpaimet mieluiten kotiin. Leirillä kyllä riittää puuhaa ja elektroniikka voi esim. teltassa kastuessaan rikkoontua helposti.
Voit ottaa kohtuudella omia herkkuja, mutta pakkaa ne silloin myyrän- ja  muurahaisenkestävään rasiaan.

Kysyttävää? Ota yhteyttä piiritoimistoon!

Linkkejä ja lisätietoja:
Päijänteen luonnonperintösäätiö
Vintturin majatalo
Yhden lehmän navetan pubi