Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Ilmastoasiat työ­eh­to­so­pi­muk­siin

Ammattiliitto Akavan
Erityisalojen markkinointi­päällikkö Pirjo Leppänen haluaa vaikuttaa työelämän suuriin päästölähteisiin.

Teksti Sini Tenkanen, kuva Sami Loppi
Julkaistu Luonnonsuojelija-lehdessä 4/2021

Jokaisesta uudesta jäsenestä pannaan euro sivuun. Joulun lähestyessä kertynyt potti jaetaan Suomen luonnonsuojeluliiton ja toisen hyväntekeväisyysjärjestön kesken. Joululahja luonnolle peilaa ammattiliiton ja sen jäsenten arvoja. Markkinointipäällikkö Pirjo Leppäsen mukaan työnantajien halutaan huomioivan ympäristökysymykset ja myös ammattiliitolta odotetaan aktiivista otetta.

”Jokaisella on oikeus tehdä työtään ilmaston kannalta kestävällä tavalla. Siksi Akavan Erityis­alojen tavoitteena on ilmastoasioiden sisällyttäminen työehtosopimuksiin. Työnantajat tulee velvoittaa ilmastotyöhön – kyse ei ole vain työntekijän, vaan kaikkien yhteisestä edusta”, Leppänen sanoo.

Hän korostaa kokonaisvaltaisen suunnittelun tärkeyttä. Suunnitelmat eivät saisi jäädä esimerkiksi vain pyrkimykseksi jätteiden kierrättämiseen.
”Suuret päästölähteet kuten liikenne, energiantuotanto ja kiinteistöt ovat vahvasti läsnä työelämässä. Tällä hetkellä käydään keskustelua esimerkiksi etätyöstä ja työmatkaliikenteestä. Muutokset vaikuttavat työelämään, mutta myös työelämä voi vaikuttaa muutokseen.”

Ammattiliiton sisäinen ilmastotyö käynnistettiin vuonna 2019. Tavoitteena on parantaa toimintaa sekä tuottaa jäsenille vertaistukea ja koulutusta.

”Katsomme, että meidän on sekä osallistuttava keskusteluun että sitouduttava parantamaan omaa toimintaamme. Suuret ympäristökysymykset koskevat kaikkia, eikä mikään taho voi ulkoistaa itseään. Ammattiliittona toivomme oman esimerkkimme kannustavan muita”, Leppänen tiivistää.

Anna sinäkin yrityksesi joululahja luonnolle!

Lahjoitus luonnonsuojelutyölle on ympäristöystävällinen tapa muistaa asiakkaita ja henkilöstöä joulun alla.

Tee lahjoitus ja lataa joulumateriaalit käyttöösi:
sll.fi/joululahja-luonnolle

Luonnonsuojelija-lehti on Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenetu.
Tervetuloa norppajengiin! sll.fi/liity
Lue verkkolehteä: sll.fi/luonnonsuojelija

”Luonnonsuojelija lähestyy lohduttomilta tuntuvia teemoja tavalla, joka motivoi toimimaan ja rohkaisee lannistamisen sijaan!” (lukijapalaute 2019)

Jaa sosiaalisessa mediassa