Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Ylä-Karjalan yhdistys

Ylä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Tammikuussa viimeistelemme vuotuista luontokuvanäyttelyämme, joka on yleensä Valtimon kirjastossa helmikuussa ja Nurmeksen kirjastossa syksyllä. Helmikuussa järjestämme myös jotain ohjelmaa kirjastojen Luonto lainassa –viikolla.

Alkutalvesta pidämme vuosikokouksemme, jonka yhteydessä on yleensä kaikille avoin yleisöluento. Vuosikokouksessa valitaan hallituksen jäsenet ja hoidetaan pakolliset järjestöasiat. Talvella olemme myös tehneet retkiä hiihtäen tai lumikengillä.

Keväisin osallistumme BirdLife Suomen Tornien taistoon jollakin Nurmeksen tai Valtimon lintutornilla. Teemme myös retkiä keväisiin kohteisiin.

Kesäkuussa teemme Luonnonkukkien päivän retken sopivaan kohteeseen, josta löydämme kyseisen vuoden teemalajia tai -lajeja. Muita retkiä teemme, jos joku innostuu sellaisia kesällä järjestämään. Loppukesästä pidämme saunaillan Ellulla ja mietimme syksyn ohjelmaa.

Syksy on taas retkien aikaa. Potakkajuhlien yhteyteen olemme jo muutamana vuonna järjestäneet pienen lepakkoretken Nurmeksessa. Vuoden päätämme pikkujoulujen merkeissä.

Ympäri vuoden seuraamme luonnollisesti toimialueemme luontoa koskevaa poliittista päätöksentekoa ja erilaista luontoon vaikuttavaa toimintaa, joihin tarpeen mukaan pyrimme vaikuttamaan. Alla on esimerkkejä aikaisemmasta toiminnastamme, josta osa myös tavalla tai toisella jatkuu edelleen. Erilaisia tapahtumia voidaan myös järjestää uudelleen.

Syysretki Jonkerinsalon Hiidenportille

Retket

Teemme säännöllisesti retkiä lähiluontoon ja joskus kauemmaksikin. Kaikki ovat tervetulleita retkillemme, mutta maksullisten retkien hinta…

Lue lisää
Raivaustalkoot siperiankärhön kasvupaikalla

Talkoot

Talkoilla olemme tehneet monenlaista viime vuosina: ennallistaneet suota, turvanneet siperiankärhön elinympäristöä, hoitaneet perinnemaisemaa…

Lue lisää
Lepakkohavainnot Nurmeksessa ja Valtimolla 2013 lepakkokartoituksessa

Lepakot

Nurmeksen kaupunginkirjaston ja Ylä-Karjalan luonnonystävien lepakkobongauskampanja järjestettiin 23.8.-5.10.2013. Kampanjassa kerättiin…

Lue lisää
Valkoselkätikan syöntijäljet

Valkoselkätikka

Valkkari Pohjois-Karjala –työryhmän puheenjohtaja Kimmo Martiskainen kävi syksyllä 2016 puhumassa Nurmeksessa valkoselkätikasta ja sen…

Lue lisää