Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Ylä-Karjalan yhdistys

Ylä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Ylä-Karjalan
luonnonystävät

Ylä-Karjalan luonnonystävät (YKLY) on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisjärjestö, joka toimii Nurmeksessa ja Valtimolla. Yhdistyksemme on perustettu vuonna 1975. Jäseniä on nykyisin noin 50, mutta moni luonnonystävä vielä puuttuu joukostamme.

Lue lisää toiminnastamme Paikallisluonto

Kuva: Keijo Luoto

Ylä-Karjalan luonnon puolella

Ylä-Karjalan luonnonystävät ry (YKLY) on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisjärjestö, joka toimii Nurmeksessa ja Valtimolla. Yhdistyksemme on perustettu vuonna 1975. Jäseniä on nykyisin noin 50, mutta moni luonnonystävä vielä puuttuu joukostamme.

Ylä-Karjalan luonnonystävät pyrkii edistämään luontoharrastusta sekä luonnon- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan. Järjestämme kaikille avoimia retkiä ja tapahtumia, joihin pyrimme saamaan mukaan asiantuntevia oppaita. Talkoilla olemme muun muassa rakentaneet linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja sekä hoitaneet perinnemaisemaa. Vuosittain tuotamme luontoaiheisen valokuvanäyttelyn paikallisiin kirjastoihin. Toimintaamme mukaan ovat kaikki luonnosta ja ympäristöasioista kiinnostuneet tervetulleita!

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piiri

Ylä-Karjalan luonnonystävät ry

  • [email]
  • 050 522 1074

Ajankohtaista

Paljon tapahtumia luvassa

Ylä-Karjalan luonnonystävien hallitus piti vuoden ensimmäisen kokouksensa 13. tammikuuta Nurmeksessa. Kokouksessa suunniteltiin alustavasti alkaneen vuoden toimintaa. Helmikuussa on totuttuun tapaan luvassa valokuvanäyttely Valtimon kirjastossa, tällä kertaa aiheena ovat suot. Viikko 6 on myös kirjastojen Luonto lainassa –viikko, joka näkyy sekä Valtimon että Nurmeksen kirjastoissa.

Lue lisää

Maakuntakaava 2040 esittelytilaisuus Nurmeksessa 4.12.

Esittelyvaiheessa oleva uusi maakuntakaavaluonnos on herättänyt jo vilkasta keskustelua. "Täyttää sosialismin tunnusmerkit" uutisoi Karjalainen 15.11.2018 viitaten tällä MTK-Pohjois-Karjalan ja MHY-Pohjois-Karjalan tiedotteeseen. Näiden järjestöjen mielestä kaavoituksella otetaan korvauksetta yksityistä omistusta yhteiseen käyttöön. Kysymyshän on siitä, että kaavoittaja omien sanojensa mukaan pyrkii…

Lue lisää

Nettisivut uudistuvat

Suomen luonnonsuojeluliiton koko nettisivusto ja sen mukana Ylä-Karjalan luonnonystävien sivut uudistetaan syksyllä 2018. Valitamme uudistuksesta mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä. Uusille sivuille tulee entistä enemmän sisältöä, mutta kaikki uudet sisällöt eivät ole valmiina vielä sivujen avautuessa.

Lue lisää

Kannanotot

Jatkossa julkaisemme kaikki yhdistyksen kannanotot netissä. Kovin tiuhaan tahtiin niitä ei ole tähän mennessä tullut. Otamme vastaan myös vihjeitä asioista, joihin kannattaisi ottaa kantaa. Kovin usein meidän mielipidettämme ei kukaan kysy, mutta toki kerromme sen kysymättäkin, jos asia tuntuu sitä vaativan.

Lue lisää