Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Varkauden luonnonystävät

Varkauden luonnonystävät ry on perustettu v. 1975 Soisalon seudun Luonnonystävät ry.:ksi. 1985 nimi muuttui Varkauden luonnonystävät ry:ksi. Kuulumme Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiriin ja sitä kautta Suomen luonnonsuojeluliittoon. Meitä Varkauden luonnonystäviä on noin 130!

Lue lisää toiminnastamme

Kuva: Liisa Tolvanen: Varkaus, Kämäri

Osallistu toimintaan ja koe nautinnollisia luontohetkiä!

Tapahtumista ilmoitetaan Varkauden lehdessä, jäsenille lähetettävällä jäsenkirjeellä sekä  Fb-sivuilla.

Ilmoita sähköpostiosoitteesi puheenjohtaja Timo Immoselle, jos haluat mukaan tiedotuslistalle!

 

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri ry

Varkauden luonnonystävät ry

  • [email]
  • 050 3103 404
  • Hallituksen sähköposti hallitus@varkaudenluonnonystavat.net

Ajankohtaista

Tapahtumat vuonna 2020

Yhdistyksen toimintasuunnitelmassa 2020 ovat seuraavat tapahtumat. Tapahtumia voidaan tilanteen mukaan järjestää myös toimintasuunnitelmasta poiketen, siispä seuraa kotisivujen tapahtumia aktiivisesti.

Lue lisää

Lehtoniemen pöntötys 14.5.2019

Varkauden luonnonystävien aktiivi Hannu Holopainen on kevään aikana nikkaroinut lintupönttöjä. Tiistaina 14.5. tapahtui pönttöjen vienti maastoon. Lehtoniemessä kolopesijät saivat 14 upouutta kotia. Nyt viedyt pöntöt ovat tiaisten ja kirjosieppojen suosimia yksiöitä.

Lue lisää

Torniopastus Ruokojärven lintutorni 28.4.2019

Kulunut viikko vei lumet lintutornin maisemista. Tiistain pidimme puuntekotalkoot tornilla ja Holopaisen Hannu toi laavuun kasan kuivia polttopuita. Kuivat puut oli jo poltettu, onneksi autossa oli kassillinen kuivia puita kun aamulla virittelimme nuotiota.

Lue lisää

Torniopastus Ruokojärven lintutorni 21.4.2019

Kevään ensimmäinen torniopastus Ruokojärvellä. Ensimmäinen urakka tornille tultaessa on aina rahdata kahvitarvikkeet parkkipaikalta laavulle. Kantokuormaa kerätessä ensimmäisiä havaintoja olivat peipot ja punarinnan laulu. Aukon laidassa ja pitkosten alussa oli vielä reilusti lunta, rannemalta pitkokset olivat jo sulat. Kevättulva ei ainakaan vielä ole noussut ja rantametsä on kuiva. Aamulla oli -3C pakkasta,…

Lue lisää