Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Vantaan yhdistys

Vantaa
Navigaatio päälle/pois

Petolinnut pää­kau­pun­ki­seu­dul­la

Tuulihaukka. Kuva: Petri Hirva
Tuulihaukka. Kuva: Petri Hirva

Asuuko naapurissasi petolintu? Suomessa pesiviä petolintuja on yhteensä 29 lajia, joista pöllöjä on kymmenen ja päiväpetolintuja 19 lajia. Osa niistä pesii myös Vantaalla!

Lintuja jo 20 vuotta ympäri Suomea rengastanut Jouni Lamminmäki kertoo pääkaupunkiseudun petolintujen sekä niiden pesintöjen tilanteesta rengastusten perusteella. Lamminmäki on rengastanut pääasiallisesti juuri isoja petolintuja, kuten kalasääksiä, maakotkia ja merikotkia. Luennolla tutustutaan myös yleisemmin petolintujen elämään – saamme muun muassa kuulla mitä ne käyttävät ravinnokseen ja missä petolintuja voisi helpoiten nähdä esimerkiksi juuri Vantaalla.. Petolintuja löytyy kaupungistakin!

Tästä löydät linkin Petolinnut pääkaupunkiseudulla -luentoon, jonka yhdistyksen lintuasiantuntija Jouni Lamminmäki piti Tikkurilan kirjastossa 23.11.2020.

Suomen luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistys ry on käynnistelemässä Tiistaitarinat -nimistä erilaisia luontoon ja luonnonsuojeluun liittyviä aiheita käsittelevää lyhyiden etäesitelmien sarjaa. Tavoite on saada julkaistua yksi esitelmä jokaisen kuukauden ensimmäisenä tiistaina. Koska alku on aina hankalaa, ainakin vielä maaliskuun tarina on uusinta monen vuoden takaa.

Toiveita Tiistaitarinoiksi voi lähettää yhdistyksen sähköpostiin, vantaa@sll.fi !