Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Vantaan yhdistys

Vantaa
Navigaatio päälle/pois

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Vuoden ensimmäisen linturetken satoa: käpytikka työstää käpyä omassa pajassaan. Kuva: Minerva Schultz

Vuoden alkaessa usein pohtii, mitä voisi tänä vuonna tehdä paremmin kuin edellisinä. Monet ottavat osaa kaikenlaisiin somessa esillä oleviin haasteisiin, esim. vegaanihaaste, tipaton tammikuu ja vain viisi vaatetta vuodessa, tai päättävät hankkia soutulaitteen, kuntosalikortin tai jonkin muun avaimen terveellisempänä pitämäänsä elämään.

Muutos on kuitenkin yllättävän vaikea. Hienot päätökset uhkaavat unohtua jo helmikuuhun mennessä, koska vanhat tavat ovat tuttuudessaan niin helppoja, että niihin palaaminen käy kuin huomaamattaan.

Mutta mikään ei muutu, jos ei edes yritä. Niinpä Suomen luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistys ry asettaa tälle vuodelle tavoitteita muutokselle:

Enemmän viestintää! Viestintämme nettisivuilla ja somessa tulee olemaan aktiivisempaa ja ajankohtaisempaa. Pyrimme viestimään myös Vantaan Sanomien välityksellä, jotta viestimme tavoittaisi myös sellaiset vantaalaiset, jotka eivät ole aikaisemmin kuulleet meistä mitään.

Tavoitettavampia tapahtumia! Jalkautamme tapahtumamme ympäri kaupunkia paikkoihin ja aikoihin, jolloin tapahtuu kaikenlaista muutakin. Näin tapahtumamme tavoittaa myös sellaiset kävijät, jotka eivät tarkoittaneet tulla juuri meidän tapahtumaamme. Tapahtumien tavoitettavuutta lisää myös yhteistyössä järjestettävät tapahtumat ja tapahtumat, joihin voi osallistua myös etänä omalta sohvaltaan.

Rohkeampia avauksia! Kokeilemme ennakkoluulottomammin uusia tapoja toimia ja viestiä. Tartumme jäsenistöltä tulleisiin ideoihin uusista tavoista viedä eteenpäin luonnonsuojelullista sanomaa ja tuomme räväkämmin esille löytämämme epäkohdat.

Muutos kohti näkyvämpää, tavoitettavampaa ja tunnetumpaa yhdistystä ei tapahdu ilman aktiivisia toimijoita. Yhdistyksen kaikkea toimintaa pyörittävät vapaaehtoiset jäsenet rakkaudesta luontoon. Kiitän kaikkia jo aktiivisesti mukana olevia ja toivon muutosten houkuttelevan ja rohkaisevan jokaista jäsentä osallistumaan yhdistyksen toimintaan.

Tehdään tästä hyvä vuosi luonnolle!

Minerva Schultz, puheenjohtaja