Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Vantaan yhdistys

Vantaa
Navigaatio päälle/pois

Eksoottinen lintuvieras Vantaalla!

Mandariinisorsa Vantaan Mätäojalla. Kuva: Pirkko Väätäinen

Komea ja harvinainen mandariinisorsakoiras on ilahduttanut lintujen ystäviä Vantaan Mätäojalla syyskuussa.

Linnun kuvannut Pirkko Väätäinen kertoo:

“Kuvan otin 25.9.2019 klo 18 Vaskipellontien jatkeelta Mätäojan yli menevältä puusillalta, josta pääsee Solkikujalle ja Jönsaksentielle. Silta on Mätäojan ylittävän Löydöspolun pienen sillan eteläpuolella. Paikalla oli muitakin bongareita. Kävin jo kolmen maissa iltapäivällä paikalla, mutta silloin mandariinisorsa vain puhdisteli höyhenistöään pienen puskan takana. Kuuden aikaan se tuli syömään leipää muiden sorsien mukaan aivan syöttäjän eteen; oli hyvin kesy ja todella kaunis.”

Mandariinisorsa on sorsalintu, joka syö erilaisia vesikasveja ja niiden osia veden pinnasta tai puolisukeltamalla. Se ruokailee myös kuivalla maalla, jolloin sille kelpaavat mm. pähkinät ja siemenet. Laji on Suomessa vuosittainen harvalukuinen vierailija. Lintu tuskin jää Suomeen talvehtimaan, vaikka ei se aivan mahdotonta ole.

Lähteenä käytetty myös: Luontoportti.com