Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Turun yhdistys

Turku
Navigaatio päälle/pois

Turun luon­non­suo­je­lu­yh­dis­tys adoptoi Posankkoja Itämeripäivän kunniaksi

Hyvää Itämeripäivää 31.8.2023

Torstaina 31.8.2023 vietetään Itämeripäivää.

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi.

TLSY on mukana suojelemassa Itämerta ja adoptoi kaksi Posankkaa. Yhdistyksen ankat numero 400 ja 455 kilpailevat Posankka Race:ssa Aurajoessa, Turun päivänä 17.9.2023.

Posankka Race on ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Turun virallisena kaupunkieläimenä tunnetun Posankan yhteinen varainkeruutempaus, jossa tuhannet pienet kylpyposankat kisaavat puhtaiden vesistöjen puolesta. Tapahtumalla halutaan kiinnittää kaupunkilaisten huomio vesistöjen roskaantumiseen ja kerätä varoja Pidä Saaristo Siistinä ry:n työhön vesistöjen roskaantumista vastaan.

Tervetuloa syyskuussa kannustamaan TLSY:n ankkoja Aurajoen varteen!

Lue lisää:

https://itameripaiva.fi/

https://posankkarace.fi/