Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Turun yhdistys

Turku
Navigaatio päälle/pois

Arvokasta työkokemusta ja arvomaailman ilmaisemista

kuva: Anne Myllyaho

Oletko tullut ajatelleeksi, että talkootyö ja talkoiden vetäminen näyttää erittäin hyvältä CV:ssäsi, sen lisäksi että luonto ja ympäristö kiittää? Tarja Tötterman, viestintäasiantuntija Varsinais-Suomen TE-palveluissa kertoo vapaaehtoistyön hyödyistä työnhaussa.

Mikä tahansa työ, vapaaehtoistyö, koulutus tai muu aktiivinen toiminta on aina parempi kuin se, että ei tekisi mitään. Se antaa työnantajalle vaikutelman aktiivisesta henkilöstä. Jos työnhakija itse on järjestänyt tai vetänyt talkoita se on hyvä näyttö työnhakija organisointikyvystä ja työn johtamistaidoista.

Tällaisia töitä voi kyllä laittaa CV:hen myös, ja kun työhakemuksessakin pitää kertoa osaamisistaan ja niitä perustella, niin siinähän siitä vasta hyötyä onkin. Jos siis vaikka hakemuksessa kertoo olevansa organisointikykyinen niin sitten voi tosiaan perusteluksi siinä mainita vaikkapa sen, että on järjestänyt niitä talkoita.

Vapaaehtoistyössä saattaa myös tulla solmittua kontakteja, joiden kautta sitten löytyykin palkkatyötä. Vapaaehtoistyön tekeminen osoittaa sitä aktiivisuutta ihan alasta riippumatta. Siis että henkilö ei jää ”lepäilemään laakereillaan” vaan haluaa jotakin tehdä esimerkiksi työttömyysaikanaankin.

Lisäksi tietenkin aina on erityisesti hyötyä alakohtaisesta osaamisesta, jos hakee töitä vaikkapa luonto- ja ympäristöalalta. Luonnonsuojeluyhdistyksen talkootöissä myös se, että tekee vapaaehtoistyötä luonnonsuojelun parissa, kertoo jotakin työnhakijan arvomaailmastakin. Sekin saattaa kiinnittää työnantajan huomion.

Talkootyöntekijöitä tarvitaan taas tulevan kesän talkoisiin. Tule mukaan myös talkoovetäjäksi! Kaikki tarvittava opastus annetaan. Pääset myös vaikuttamaan pidettäviin talkoisiin ottamalla yhteyttä turkulsy@gmail.com.

Camilla Grönqvist