Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Satakunnan piiri

Satakunta
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukkien päivänä 17.6. Satakunta juhlistaa 100-vuotiaan Suomen juhannuskukkia

Luonnonkukkien päivää vietetään lauantaina 17.6.2017

Yhteispohjoismaisen päivän tavoitteena on herättää kiinnostusta luonnonkasveihin sekä edistää kasviharrastusta ja -tuntemusta.

Satakunnassa järjestetään Luonnonkukkien päivänä, maksuton, opastettu kasviretki Kokemäelle.

Luonnonkukkien päivällä on vuosittain vaihtuva teemalaji. Vuoden 2017 teemana on seitsemän juhannuskukkaa eli metsäkurjenpolvi, niittyleinikki, heinätähtimö, ojakellukka, harakankello, nurmitädyke ja hiirenvirna. ”Juhannuskimpun kukat ovat esimerkki keskikesän kukkaloistosta, ja juhannustaikoja tehdessään voi tyynyn alle kerätä monia muitakin Suomen suvesta löytyviä kukkia” kertoo Luonnonkukkien päivän koordinaattori Marja Haatanen.

Luonnonkukkien päivänä järjestetään vapaaehtoisvoimin yhteensä 92 kasviretkeä eri puolilla Suomea. Retket ovat 2-3 tunnin mittaisia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.

Yhteispohjoismaisen Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen edistäminen ja yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle. Teemapäivän juuret ovat Tanskassa, jossa päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Suomessa Luonnonkukkien päivää on järjestetty vuodesta 2003 alkaen.

Teemapäivän suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Luonnonkukkien päivän järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Suomen biologian seura Vanamo ry, Societas pro Fauna et Flora Fennica rf, Metsähallitus Luontopalvelut, Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvitieteen yksikkö, Suomen ympäristökeskus sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry.

Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piirin Luonnonkukkien päivän retki Kokemäen kalliokedoille

Luonnonkukkien päivänä tutustumme Kokemäen Orjapaadenkallion ja Pälpälän kallioketojen kulttuurikasveihin biologi Janne Lampolahden opastuksella. Mukaan kannattaa varata säätilaan sopiva vaatetus, maastojalkineet ja eväät.

Retkelle otetaan max. 50 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ma 12.6. alkaen Porin kaupungin ympäristövirasto, os. Valtakatu 11, 28100 Pori, puh. (02) 621 1212. Avoinna ma – pe klo 9 – 15.15. Retki on maksuton. Lähtö la 17.6. yhteiskuljetuksella Luontotalo Arkin edestä, Pohjoispuisto 7, klo 8.00. Kuljetus tarvittaessa (klo 7.45) Noormarkun urheilukentän P-alueelta, os. Ruosniementie 3.

Lisätiedot: Janne Lampolahti, 044 4558021

Luonnonkukkien päivänä Suomessa järjestettävät retket:

www.sll.fi/luonnonkukat

Luonnonkukkien päivä sosiaalisessa mediassa:

Twitter: #luonnonkukat

Facebook: facebook.com/luonnonkukkienpaiva

Luonnonkukkien päivän retkillä jaetaan alla olevasta osoitteesta löytyvää materiaalia:

http://www.sll.fi/mita-sina-voit-tehda/tule-mukaan-toimintaan/luonnonkukkien-alasivut/retkimateriaali

Marja Haatanen, Luonnonkukkien päivän koordinaattori, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 044-559 9755, luonnonkukat@sll.fi

Mediakuva: https://www.sll.fi/mita-sina-voit-tehda/tule-mukaan-toimintaan/logot-ja-lehdistokuvat