Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Rovaniemen yhdistys

Rovaniemi
Navigaatio päälle/pois

Tappio Sierilässä – alkaako rakentaminen?

Kesäinen kuva Kemijoelta, etualalla näkyy rantakalliota, taustalla metsäisiä saaria. Veden pinta kareilee.
Vesi virtaa Kemijoessa

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi luonnonsuojelijoiden valitukset Sierilän vesivoimalaitoksesta. Kemijoki Oy voi aloittaa voimalaitoksen koneaseman rakentamisen heti, kun se on maksanut Vaasan hallinto-oikeuden aiemmin määräämän miljoona euron vakuuden lupavirastoon.

Sierilän voimalaitos sai lainvoimaisen vesitalousluvan vuonna 2017. Sen mukaan rakentaminen pitää aloittaa neljän vuoden kuluessa. Kemijoki Oy:n aika kului umpeen lupaehtojen täyttämisessä ja MRL:n mukaisten lupien hankkimisessa. Kaavoitus on edelleen kesken. Voit lukea lisää Sierilän vaiheista SLL Rovaniemen puheenjohtaja Sari Hännisen kokoamasta tietopaketista:

Kemijoki Oy haki töiden aloittamiselle jatkoaikaa ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto myönsi sitä kolme vuotta. Suomen luonnonsuojeluliitto valitti asiasta ensin hallinto-oikeuteen ja sitten korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Molemmat valitukset hävittiin. Valitusten perusteluina oli mm. alueen luontoarvot ja hankkeen vanhentuneet perustelut.

Luonnonsuojeluliitto jatkaa uuden vesivoimarakentamisen vastustusta ja järjestää heinäkuussa 21.-22.7.2023 mielenosoitussoudun hankkeen vaikutusalueella. Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä: Vapaa Kemijoki -soututapahtuma