Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Rovaniemen yhdistys

Rovaniemi
Navigaatio päälle/pois

Harjulammen linturetkellä

Kuovi

Helatorstaiviikon viikonloppuna aurinko ja lämpö hellivät Rovaniemeä ja koivunlehdet puhkesivat hiirenkorville kuin varkain. Sunnuntaina 21.5. järjestettiin SLL Rovaniemen ja Lapin lintutieteellisen yhdistyksen (LLY) yhteinen linturetki Harjulammen lintutornilla. Parin aamutunnin aikana lintuja havainnoi 19 osallistujaa. LLY:n oppaalla oli mukanaan kaukoputki, jolla innokkaimmat saivat katsoa mm. kauempana lintutornista uiskentelevia mustalintuja. Aamuisella Harjulammella oli meidän lisäksemme mm. liro, kuovi, ruskosuohaukka, rantasipi, mustalintuja, silkkiuikku, lapintiira, kalatiira, pikkulokkeja, pajusirkkuja, tukkasotkia, telkkiä, haapanoita, taveja, sinisorsia, naurulokkeja, kalalokkeja, pajulintuja, peippoja, varis, sinitiainen, räkättirastaita, haarapääsky sekä kahdeksan kurkea.