Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Rovaniemen yhdistys

Rovaniemi
Navigaatio päälle/pois

Rovaniemen Luontomarssi keräsi miltei sata marssijaa

Julia Kerkelä
Valtakunnallinen Luontomarssi marssittiin lauantaina 18.3. 18 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Rovaniemen marssi keräsi miltei sata marssijaa talviseen säähän. Luontomarssi sai ennakkoon paljon julkisuutta, koska samaan aikaan oli tarkoitus järjestää toinen mielenosoitus. Sen aiheena oli parempi kouluruoka.
Marssia johdatti Suomen luonnonsuojeluliiton Rovaniemen yhdistyksen ja Lapin piirin aktiivit Sari Hänninen, Mira Metsälehto ja Saara Laivamaa. Megafonin kanssa joukkoa huudatti rovaniemeläinen Vihreiden eduskuntavaaliehdokas Ella Keski-Panula.
Lordin aukealla kuultiin innostavia puheita Luontomarssin teemoista. Puhujina kuultiin Riina Mattilaa (Oikeutta Eläimille Rovaniemi ja Viral Vegans), Vesa Puurosta (eduskuntavaaliehdokas, Vasemmisto), Mira Metsälehtoa (SLL Rovaniemi) ja Hilkka Lipposta (SLL Lapin piiri ja Kemin seudun yhdistys). Ella Keski-Panula piti joukon hyvästä tunnelmasta huolta huudattamalla. Myös Naali kertoi huolensa luontokadosta. Tulkkinaan toimi Jukka Rotola-Pukkila.
Aiemmin päivällä Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piirin järjestämä Vaalipaneeli keräsi Lapponica-salin täyteen kuulijoita. Panelisteiksi oli saatu kattava joukko eduskuntavaaliehdokkaita kahdeksasta eri puolueesta. Keskustelua johdatteli Piia Alt. Vaalipaneelin streamattu tallenne löytyy SLL Lapin piirin youtube-kanavalta.