Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Rovaniemen yhdistys

Rovaniemi
Navigaatio päälle/pois

Suomen luonnon puolesta -mielenosoitus Rovaniemellä 5.9.

Nuorten ilmastoliike Fridays For Future järjestää Suomen luonnon puolesta -mielenosoituksen lauantaina 5. syyskuuta 2020 Rovaniemellä, Lordin aukiolla klo 12-13.
Suomen luonto on vakavasti uhattuna: ilmastonmuutos, elinympäristöjen tuhoaminen, vanhojen metsien hakkuut, Itämeren saastuminen, turpeen käyttö ja monet muut tekijät ovat ajaneet ainutlaatuisen luontomme hälyttävän ahtaalle. Luonto ei selviä ilman meitä emmekä me ilman luontoa, joten on aika nostaa ääni elinympäristömme suojelun puolesta!
Suomen valtion toimet luontomme turvaamiseksi ovat tähän mennessä olleet riittämättömiä. Mielenosoituksella vaadimme hallitusta ottamaan tosissaan kansalaisten huolen, turhautumisen ja suuttumuksen, joita ekokriisin nopea eteneminen ja liian passiivinen ote sen torjunnassa aiheuttavat. Kyse on ihmiskunnan vakavimmasta vaarasta, planetaarisen mittakaavan katastrofista, joka uhkaa nykyisten ja tulevien sukupolvien oikeutta hyvinvointiin ja ihmisarvoiseen elämään. Pahin voidaan vielä välttää, mutta aika käy vähiin – siksi muutoksen aika on nyt.
Muistathan varotoimet koronaepidemian aikana:
– Pidä riittävä turvaväli muihin ihmisiin.
– Huolehdi käsihygieniasta.
– Käytä maskia, jos suinkin mahdollista.
– Älä tule paikalle sairaana!
Lue lisää: