Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Rovaniemen yhdistys

Rovaniemi
Navigaatio päälle/pois

Ilmastoasiaa Rovaniemellä 5.-6.4.

Rovaniemellä marssittiin ilmastonmuutosta vastaan 20.10.

Lapin ilmastovaikuttajat ja Suomen luonnonsuojeluliiton Rovaniemen yhdistys järjestävät ilmastonmuutoksesta huolestuneille toimintaa Rovaniemellä tällä viikolla. Viikonloppuun valmistautuminen aloitetaan torstaina 4.4. kello 16-19 kyltti- ja banderollitalkoilla Järjestötalon yläkerrassa. Talkoissa askarrellaan omista tai tarjolla olevista materiaaleista iskulauseita sekä Opiskelijoiden Ilmastolakkoa että Ilmastomarssia varten. Rintanappikone on myös käytössä. Talkoissa on mahdollisuus jutella omasta ilmastoahdistuksesta ja kuulla muiden mielipiteitä asiasta.

Opiskelijoiden Ilmastolakkolaiset kokoontuvat Lordin aukealle perjantaina 5.6. kello 13-14. Tiedossa on puheita, huutoja ja lauluja sekä lakkolaisilta että lakkolaisten tukijoilta. Tapahtuma on osa valtakunnallista ilmastolakkoa.

Mitä puolueet ja yksittäiset kansanedustajaehdokkaat lupaavat tehdä ilmastonmuutoksen torjumiseksi? Ilmastovaalipaneeliin Rovaniemen kirjastolla lauantaina 6.4. klo 13.30-14.30 on kutsuttuna kaikki Lapissa ehdokkaita asettavat puolueet ja liikkeet. Paneeli on tiivis tunteroinen, jossa ehdokkailta vaaditaan selkeää esitystä omasta ja puolueensa kannasta ilmastonmuutokseen. Ilmastovaalipaneelin juontaa ilmastohuolestunut burleski-juontaja Piia Alt.

Ilmastovaalipaneelin jälkeen lähdetään Rovaniemen Ilmastomarssille! Huudetaan #korvaamaton #nytonpakko #ilmastovaalit! Lauletaan Minä suojelen sinua kaikelta! Puolueet on haastettu näkymään ja kuulumaan marssissa. Viime lokakuussa yksi nainen sai somen avulla yhdessä päivässä 100 ihmistä marssille – kuinka suuri joukko nyt saadaan mukaan? Me vaadimme vastuullisuutta päätöksentekoon!

Marssin jälkeen kokoonnumme vielä Lordin aukealle kuunetelemaan ilmastopuheita. Open mic -session aloittaa Vihreiden eduskuntavaaliehdokas, SLL:n hallituksen jäsen Riikka Karppinen Sodankylästä.