Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Riihimäen yhdistys

Riihimäki
Navigaatio päälle/pois

Hä­meen­kyl­män­ku­kat tarkistettu Janakkalan Tunturinvuorella

Hämeenkylmänkukka
Hämeenkylmänkukka

Janakkalan Tunturinvuorella on merkittävä hämeenkylmänkukkien (Pulsatilla patens) esiintymä. Tarkistimme tilanteen ja pohjoisemmalla harjulla laskimme 28 kukkaa ja eteläisemmällä harjulla 24 kukkaa. Yksilömäärä lienee samaa luokkaa kukkien määrän kanssa, mutta mätästävästä kasvutavastaan johtuen yksilömäärä on vaikeahko laskea. Kukat olivat jo hieman ylikukkineita ja eivät siis enää kauneimmillaan, mutta esiintymä on ehkä hieman laajentunut, mikä oli ilahduttavaa havaita. Alla olevassa kuvassa on yhden mättään 12 kukkaa ja lehtiä, jotka ovat vielä oikein tuoreen näköisiä.

Kuva: Sakari ”Sakke” Savolainen.

Hämeenkylmänkukan kukkia.