Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Riihimäen yhdistys

Riihimäki
Navigaatio päälle/pois

Riihimäen seudun luonnon puolesta!

Tervetuloa Riihimäen seudun
luonnonsuojeluyhdistyksen nettisivuille!

Yhdistys on perustettu vuonna 1975. Se kuuluu Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiriin ja on liiton aktiivinen paikallisyhdistys. Toiminta-alue on Riihimäki ja Hausjärvi. Yhdistyksen tämänhetkinen jäsenmäärä on n. 180.

Yhdistyksen historiaa Tule mukaan!

Kuva: Harri Heinonen

Puheenjohtajan tervehdys

Korona on leimannut vuoden toimintaa monin tavoin, joista yhtenä yhdistyksen vuosikokouksen siirtyminen keväältä loppukesään. Monivivahteisen kesän jälkeen yhdistyksen vuosikokouksessa valittiin muun muassa uusi puheenjohtaja, ja palasin tehtävään Annen ansiokkaasti hoitaman jakson jälkeen.

Yhdistys on tehnyt tärkeää työtä pitämällä luontoasioita esillä kunnallisessa päätöksenteossa ja tarjoamalla kuntalaisille mahdollisuuksia lähiluontoelämyksiin esimerkiksi torstaikävelyillä. Tänä kesänä torstaikävelytkin tosin on jouduttu pääosin peruuttamaan, mutta heinäkuussa pääsimme sentään tutustumaan Paarijoen kanjoniin Mikko Kalliokosken johdolla pyöräillen. Syksyn aikana pystymme ehkä järjestämään vielä pari sieniretkeä. Jos Rakas Riksu -tapahtuma järjestetään, olemme telttoinemme siellä mukana, nähdään siellä.

Parhaillaan tätä kirjoittaessani on käynnissä yhdistyksen ja valokuvauskerhon yhteinen valokuvauskilpailu, jonka aiheena on Luonnonsuojeluliiton vuositeeman mukaan vesistöt, otsikolla ’Meidän vetemme’. Vesiteemaa pyritään noudattamaan toiminnassa muutenkin täällä Vantaan- ja Kokemäenjokien latvavesissä. Ehdit vielä elokuun loppuun asti osallistua omalla otoksellasi lähinnä harrastelijoille tarkoitettuun kisaan osoitteessa: https://www.facebook.com/events/729342644556135?active_tab=about.

Myös isommissa teemoissa koitetaan voimien mukaan pysyä mukana. Hallitus on satsannut merkittävästi ilmastonmuutosta hillitseviin toimenpiteisiin, ja paikkakunnalla pyrimme vaikuttamaan asiaan esimerkiksi tarjoamalla kunnan metsien hoidon suunnitteluun jatkuvaa kasvatusta yhtenä vaihtoehtona. Kunnan lähiluontokohteiden hoidon suunnittelussa pyritään muutenkin olemaan apuna esimerkiksi tiedottamalla virkistyskäytön tai luonnonsuojelun kannalta merkittävistä erityiskohteista. Tästä virkamiesyhteistyöstä on hyviä kokemuksia.

Vaikuttaa siltä, että ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi valtiotasolla tehdyt toimenpiteet alkavat pikkuhiljaa vaikuttaa. Julkisuudessa on tullut esiin muun muassa merkittäviä aloitteita modernimpien, monimuotoisuutta parantavien metsänhoitomenetelmien käyttöönotosta, turhaan ojitettujen soiden ennallistamisesta sekä edistyneiden paikkatietojärjestelmien hyödyntämisestä luonnon erityiskohteiden huomioimiseksi maankäytössä ja metsätaloudessa. Myös metsien suojeluun esimerkiksi Metso-rahoituksen avulla on lisätty rahoitusta, sitä voi hyödyntää myös kuntametsissä.

Tässä kehityksessä pyrimme myös olemaan omalla pienellä panoksellamme mukana täällä Kanta-Hämeen ja Uudenmaan rajaseuduilla. Jokaisen luonnonystävän panos on tärkeä. Tule mukaan yhdistystoimintaamme, niin saamme paremmin luonnon äänen kuulumaan.

Luontoelämyksellistä syksyä toivottaen

23.8.2020

Harri Heinonen, puheenjohtaja, Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys ry

  • [email]
  • 040 759 9908
  • Kaartokatu 27 A, 11100 Riihimäki