Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Riihimäen yhdistys

Riihimäki
Navigaatio päälle/pois

Avajaiset ja yrttejä

Kosteikkopuiston uusitun luontopolun avajaisia vietettiin tiistai-iltana 16.5. sateisessa säässä. Ilmeisesti juuri sateesta johtuen väkeä oli liikkeellä vain vähän luontopolulla ja yhdistyksen teltalla. Opasteet on nyt kuitenkin uusittu ja mm. penkkejä lisätty. Heti sään kirkastuttua poluilla oli ihmisiä ulkoilemassa ja tutustumassa polkuun.

Helatorstaina 18.5. oli illalla luonnonsuojeluyhdisyksen perinteinen villiyrttiretki, jonka veti Mikko Kalliokoski. Sää suosi tätä retkeä mainiosti, mutta joukossa oli vain kolme innokasta yrttien kerääjää. Tässä on kuvallisesti koottuna retken satoa. Korit täyttyivät maitohorsmasta, nokkosesta ja vuohenputkesta. Yrttejä voi kerätä koko kesän ja kannattaa suosia nuoria versoja. Kuivaamalla niistä saa talveksi lisukkeita ruokaan ja tuoreena ne käyvät vaikka salaatteihin. (Huom. Kuvatekstejä on korjattu 25.5.2023.)

Maitohorsman versoja parsan tapaan käytettäväksi.
Maitohorsman versoja parsan tapaan käytettäväksi.
Vuohenputken (kädessä) vertailua karhunputkeen.
Vuohenputken (kädessä) vertailua karhunputkeen.
Tarkastelussa vuohenputken erot verrattuna ei-syötäviin koiranputkeen ja karhunputkeen.
Tarkastelussa vuohenputken erot verrattuna ei-syötäviin koiranputkeen ja karhunputkeen.
Kerääjät työssään.
Kerääjät työssään.
Satoa kertyy koreihin.
Satoa kertyy koreihin.