Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Riihimäen yhdistys

Riihimäki
Navigaatio päälle/pois

Puheenjohtajan tervehdys

Hei, kaikki Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen sivustolla kävijät, jäsenet ja ystävät!

Olen Anne Laine, ja minut valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi vuoden 2019 vuosikokouksessa. Olen aika uusi jäsen tässä yhdistyksessä, siirryin Lopen yhdistyksestä tänne. Olen syntyperäinen tervakoskelainen ja tällä hetkellä asun Tervakoskella.

Anne Laine metsässä koiransa kanssa.

Riihimäki on Tervakoskella asuville luonnollinen asiointikaupunki liikenteellisesti ja muutenkin. Lukion lopetettuani muutin Riihimäelle Torikujalle. Matka rautatieasemalle oli Helsingissä opiskelevalle ja myöhemmin siellä työskentelevälle helppo ja virkistävä aamukävely. Olen asunut enimmäkseen pääkaupunkiseudulla, mutta tehnyt pieniä pyrähdyksiä muuallekin, mm. Savoon, Varsinais-Suomeen ja Itä-Uusimaalle. Palasin tänne Riihimäen seudulle muutama vuosi sitten. Minulla oli kokemusta Suomen luonnonsuojeluliiton tarjoamasta toiminnasta.

Minulla oli useita vaihtoehtoja paikallisyhdistykseksi. Jäsenille tulevasta Luonnonsuojelija-lehdestä seurasin lähiyhdistysten tarjoamaa toimintaa ja valitsin Riihimäen yhdistyksen tästä syystä. Pidän Suomen luonnonsuojeluliiton toimintaa ja sen arvoja itselleni sopivina ja olen tavannut aktiivisten jäsenten joukossa viisaita ja mukavia ihmisiä.

Asun koirani kanssa kerrostaloasunnossa, jonka ikkunat ovat metsäiseen kalliorinteeseen päin. Nautin päivittäin elävästä maisemasta ja tunnen kiitollisuutta siitä jokaisena aamuna. Arvostan luontoa ja erityisesti metsää, soita ja kallioita. Maamme tuhannet järvet, joiden tarkka lukumääräkin kuulemma on juuri äskettäin laskettu, ovat tietysti myös aivan poikkeuksellisen mittava voimavara monellakin tavalla. Tahdon toimia luonnon suojelemiseksi ja haluan herättää kaikkia huomaamaan sen monimuotoisuuden arvon. Haluan pysäyttää lyhytnäköisen, tehokkuuteen ja pikavoittoihin perustuvan luonnon riistämisen.
Toivon että nautitte yhdistyksen tarjoamista retkistä ja muista tapahtumista ja toivotan kaikki tervetulleiksi osallistumaan toimintaan.

Toimintaan osallistuminen antaa hyvää mieltä, rentoa yhdessäoloa ja uutta tietoa lähiluonnosta. Ei kuitenkaan ole pakko olla aktiivinen, jäseneksi liittyminen ja jäsenenä oleminen on jo selkeä kannanotto ja satsaus luonnon puolesta. Kaikki kehitys alkaa aina yksilöistä ja pienistä teoista.

Tervetuloa mukaan!

Anne Laine, puheenjohtaja
Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys