Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri

Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­pii­rin ym­pä­ris­tö­pal­kin­non sai Hanna Möuts

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri jakoi kevätkokouksessaan 2.3.2020 Seinäjoella vuotuisen ympäristöpalkinnon. Sen saaja Hanna Möuts on toiminut aktiivisesti Vaasan Lammassaren metsien suojelun puolesta, tuoden samalla esiin ongelmia Vaasan kaupungin metsänhoidossa. Hän on innostanut Lammassaaren mökkiläisiä vastustamaan kaupungin saareen suunnittelemia uudistushakkuita ja kerännyt nimiä kuntalaisaloitteeseen Lammassaaren metsien suojelun puolesta. Hän on ollut suojeluasiassa
aktiivinen toimija ja näkynyt asiassa myös alueellisissa lehdissä.

Aktiivinen toiminta Lammassaaren metsien puolesta jäähdytti ensin kaupungin hakkuut ja johti vuonna 2019 kaupungin Lammassaaren metsien suojeluun METSO-ohjelmassa.

Luonnonsuojelupiiri korosti palkitsemisperusteena erityisesti sitä, että aktiivinen luonnonsuojelutyö lähtee kansalaisista ja heidän halustaan toimia ja vaikuttaa. Se on tärkeää ja tuo voimaa myös yhdistystoimintaan.